Flødeboller fra Dagens Kys

I går startede jeg dagen med en tur på min spinningcykel, og det var vist meget godt. Posten leverede nemlig senere på dagen 4 store flødeboller fra Dagens Kys!

Fire flødeboller fra Dagens Kys

Og kan jeg nøjes med én flødebolle når jeg har en kasse med 4? Næ! Jeg indrømmer åbent at jeg spiste dem alle sammen på samme dag – fordelt over hele dagen, dog. 😉

Nå, til sagen:

I alle mine år som flødebolleentusiast, har jeg tænkt at nogen burde lave en bananflødebolle. Jeg spiste skumbananer og tænkte at når chokolade og bananskum passer så godt sammen, hvorfor er der så ikke nogen der har tænkt det ind i en flødebolle?? Og nu er den her endelig:

Bananflødebollen

Det var den første jeg kastede mig over, og jeg elskede den!

Jeg er sikker på at man med held kunne lave en bananflødebolle af gourmettypen med mere naturtro banansmag, men skummet i bananflødebollen smager lige præcis (og har samme farve) som en god, gammeldags syntetisk skumbanan, og det er helt perfekt!

Chokoladen er god (54,5 % belgisk chokolade), og det gule krymmel giver dejligt knas.

Marcipanbunden overrasker mig, for den er ikke blød som de fleste andre, men bagt og fast, så den minder om en kiksebund. Det giver en kransekageagtig fornemmelse som er ret lækker.

Lakridsflødebollen

Jeg er altid spændt når jeg tager en bid af en ukendt lakridsflødebolle, for det kan både være virkelig godt og virkelig skidt. Heldigvis er Dagens Kys’ udgave virkelig god. Skummet smager dejligt af sød lakrids (som sød, blød Panda-lakrids).

Det er godt afbalanceret med den hvide chokolade, og jeg glæder mig over at der er mere lakridskrymmel end det tørrede hindbærpynt der ofte kan være lidt for dominerende i sin syrlighed. Det er det ikke her.

Saltkaramelflødebollen

Jeg har ikke så meget at sige til den andet end at den var lige så god som de andre. Jeg havde forventet at den måske ville indeholde noget flydende karamel, men det gjorde den ikke (jeg ved heller ikke hvorfor jeg forventede det). Chokoladen smager til gengæld virkelig godt af karamel.

Og her skal jeg måske nævne at for alle flødebollerne gælder det at skummet har en skøn guf-agtig konsistens. Det er lige som det skal være.

Kokosflødebollen (der overrasker)

Jeg er normalt ikke særlig vild med kokosflødeboller, men denne her overrasker positivt. Den får bonuspoint for faktisk at smage af kokos! Altså skummet har kokossmag, og det berettiger kokospynten – som i øvrigt er behageligt afdæmpet, så jeg ikke sidder med min sædvanlige fornemmelse af ikke at kunne smage chokoladen for kokos.

Samlet

Der findes flere kategorier af håndlavede flødeboller. Nogle (f.eks. Summerbird) er nærmest mere konfekt end flødebolle, andre er helt klassiske (f.eks. Frelsen), og så er der de mere legende og slik-agtige (på den gode måde). Dages Kys er i den sidste kategori, synes jeg. Jeg har lyst til at smage alle de spændende varianter, så jeg må bare i gang med at bestille når det bliver muligt.

Anmeldelsen

Chokolade: 4 kys
Skum: 5 kys
Bund: 4 kys

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Lakridsflødeboller | Skriv en kommentar

Heartland Grand Cru fra Summerbird

I mandags delte jeg en Summerbird-annonce på facebook og skrev det her (se nederst på billedet):

Den slags sjov betaler sig åbenbart, for i dag ringede min kusine grinende til mig og spurgte om jeg havde fundet noget. Hmm, det havde jeg ikke lige, og så måtte hun jo afsløre (for at de ikke skulle stå og smelte et sted) at hun altså havde sendt mig flødeboller og fået besked om at de var leveret i går. Så jeg måtte ud i postkassen, og sørme om ikke der ventede mig denne lækre æske!

Hurra for sjove kusiner!

Nå, til sagen!

Chokoladen er dækket med det er må være pistacie og rabarber (ifølge deklarationen på æsken). Flot ser det ud! Det smager syrligt, og det er FOR syrligt til min smag. Det hjælper lidt at komme længere ned og får det lækre jordbærguf med for hver bid – så er syrligheden bedre afstemt med det søde skum og den mørke chokolade. Men nej, jeg er altså ikke fan.*

På æsken skriver de jordbærguf og ikke jordbærskum, så jeg går ud fra at det er produceret anderledes end skummet i deres øvrige flødeboller. Det er da også tykkere i konsistensen, men faktisk har det en mere “rigtig” flødebolleskumkonsistens end deres skum ellers har. Det er kun et plus!

Marcipanbunden er ikke overraskende også præcis som den skal være.

Som sædvanlig ikke meget at udsætte på Summerbirds flødeboller. Faktisk kan jordbærguffet få et bonuskys for at have konsistens som flødebolleskum!

Anmeldelsen

Chokolade: 3 kys (eller chokoladen får egentlig 5, men drysset tager fokus, så det trækker ned)
Skum: 5 kys (og et bonuskys for at vise at Summerbird faktisk godt kan lave den rigtige konsistens)
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 3 kys (kvalitetsmæssigt burde den have 5, men nej, jeg kommer ikke til at købe den igen pga. det syrlige drys)

Som altid skal lyde et højt hurra for at de er økologiske. Især fordi vi ikke gider noget med buræg eller det der ligner – jeg kigger strengt på jer, yndlingsFrellsen (I må endelig rette mig hvis jeg tager fejl).

Vil du overraske nogen med en æske som min kusine gjorde, kan de købes hos Summerbird her: Heartland Grand Cru


*Note: Denne anmeldelse har jeg ændret siden jeg først udgav den. Da jeg fik smagt en mere nogle dage senere, måtte jeg konstatere at jeg faktisk ikke var så positiv. Jeg tror jeg ved første bid var opløftet af historien om hvordan jeg fik dem, og det påvirkede mit syn på flødebollen. Jeg gav den først 5 kys – som betyder at jeg helt sikkert vil købe dem igen, men den er altså røget ned på 3, for jeg kommer ikke til at købe dem igen.

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Jordbærflødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar

Veganske flødeboller fra Glean

I går fik jeg besøg af min veninde fra København. Jeg havde netop læst at man kunne købe gode veganske flødeboller i Torvehallerne, og min venindes datter var så sød gerne at ville hente en æske som hendes mor kunne tage med hjem til mig. Jeg sendte hende en hund på MobilePay, og det var nok til 4 stk.

Venindehygge med veganske flødeboller fra Glean

Jeg bestilte en almindelig, en med hindbær, en med passionsfrugt og en med mokka/karamel.

Veganske flødeboller fra Glean

Jeg har LÆNGE gerne villet smage veganske flødeboller – ja, siden jeg selv var veganer. Det er jeg ikke (fuldblods) længere, men kan jeg få en lækker vare uden animalske produkter, vælger jeg helst den. Og jeg havde godt læst at man kan piske skum af kogevandet (eller dåsevandet) fra kikærter, men bare aldrig selv fået eksperimenteret med det, så det var en glæde at læse at Glean har sat flødeboller med aquafaba – som kikærtevandet hedder – i produktion.

Jeg startede med at smage den almindelige. Jeg synes den regulære flødebolle skal smages først, så jeg kan bedømme grundkvaliteten, så selv om der var flere spændende varianter jeg egentlig var mere nysgerrig efter at smage, måtte jeg have den med i æsken.

Almindelig vegansk flødebolle fra Glean

Chokoladen er supergod. Hverken for tyk eller tynd og med et godt knæk. Skummet har den helt rigtige konsistens – der er intet der afslører at det ikke er lavet på æggehvider. Smagen er derimod for syrlig, synes jeg. Ikke spor dårlig (og der er ikke antydningen af kikærter!), men bare for syrlig til mig. Syrligheden gør at jeg faktisk synes det bliver for kvalmt når jeg er ved at nå ned til bunden. Sådan har jeg det normalt ikke med flødebolleskum. Den glimrende marcipanbund hjælper dog med at afbalancere smagsoplevelsen, og det samlede indtryk er en god flødebolle.

En halv hindbærflødebolle fra Glean

Hindbærbollen er en fin oplevelse. Der kan jeg bedre tilgive syrligheden fordi det passer med den syrlighed jeg også forventer af noget med hindbær

Mokka/karamel-flødebolle fra Glean

Mokka/karamel er også ganske udmærket. Dog synes jeg også her syrligheden er lidt forstyrrende, men det hjælper med bitterheden fra mokkaen.

Passionsflødebolle fra Glean

3 flødeboller var nok på en dag, så passionsbollen gemte jeg til i dag. Her passer skummets syrlighed glimrende, synes jeg. Den bliver min favorit af de 4 jeg nu har smagt.

Alt i alt rigtig gode flødeboller, men med et “men” i det syrlige skum der desværre forhindrer den absolutte topkarakter jeg ellers gerne ville give.

Er du veganer, vil du nyde at du nu endelig kan spise gode flødeboller! 🙌

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: konsistensen er 4 kys værd, men syrligheden hiver det ned på 3 kys
Bund: 4  kys

Samlet vurdering: 4 kys – og så får de sgu også et bonuskys for det veganske initiativ! Jeg vil meget gerne smage de øvrige – og kommende – smagsvarianter.

Find forhandlerlisten her – måske kan Glean også levere til din lokale helsekost?

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Glutenfrie flødeboller, Hindbærflødeboller, Hjemmelavede flødeboller, Moccaflødeboller, Mokkaflødeboller, Passionsflødeboller, Veganske flødeboller | Skriv en kommentar

Karamelflødebolle fra Nyhavn Bakery & Café

Nogle gange kommer en god flødebolleoplevelse bag på en. Og lad mig bare skrive det med det samme: Der er ubetinget 5 kys til dem her.

Jeg havde en kyssedate med min kæreste. Vi gik en tur i Nyhavn, og da det var lidt for tidligt til frokost, nappede vi en kop kaffe i Nyhavn Bakery & Cafe. I kagemontren stod de her giganter:Flødeboller fra Nyhavn Bakery & Cafe

– og man skulle da være en uforskammet flødebolleanmelder hvis man ikke lige skulle smage sådan en. Ærlig talt forventede jeg ikke at de ville være særlig gode, men jeg skal da love for at jeg tog fejl!

Valget faldt på karamelflødebollen med mandelsplitter. Chokoladeoplevelsen var som at spise en Magnum Mandel, og skummet smagte lækkert af karamel. Marcipanbunden gjorde egentlig ikke det store indtryk, men det var vist fordi den “druknede” lidt i mandelsplitter. Det var dog ikke noget der ødelagde oplevelsen.

Og for vistnok første gang på bloggen her må jeg med skam melde: Jeg kunne simpelthen ikke spise op!

Det er ikke sidste gang jeg har spist flødeboller fra Nyhavn Bakery & Café. Og jeg bliver også nødt til at smage de andre varianter. (Jeg tror i øvrigt skiltet med lakridsflødeboller på ovenstående billede, sidder forkert – det må være til de hvide boller længere henne?)

Anmeldelsen

Chokolade (eller hvad vi skal kalde den mandelbombe …): 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 4  kys

Samlet vurdering: 5 kys

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med lys chokolade, Hjemmelavede flødeboller | Skriv en kommentar

Flødeboller fra House of Denmark

Hvis du ikke kan få håndlavede flødeboller, så er de her fabriksboller fra House of Denmark slet ikke nogen dårlig erstatning! Rigtig chokolade gør godt. Skum og bund er som en Samba-flødebolle (og jeg gætter da også på at de er produceret samme sted – jeg kan tage fejl 😊), og det er helt fint. De fås også med marcipanbund (dem må jeg prøve) og med kokos.

Fire kys! 🌰🌰🌰🌰

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Jeg anmelder flødeboller 🌰 (@floedebollendk) den

Udgivet i Fabriksflødeboller, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade | Skriv en kommentar

Nordthy flødeboller

Der er kun et halvt kys til dem her … Men så fandt jeg da nogle jeg syntes var værre end Spangsbergs 😉

Udgivet i Fabriksflødeboller, Flødeboller med mørk chokolade | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Emmerys

Det er et hårdt job, men nogen skal jo gøre det – anmelde de nye flødeboller.

Det er hårdt at anmelde flødeboller

Økoflødeboller vinder frem, og det glæder mig usigeligt, for vi gider altså ikke buræg, kære producenter (jeg kigger især på jer, Frellsen, som ellers laver min yndlingsflødebolle!) Nogle af os gider faktisk helst ikke æg overhovedet, så jeg hilser snarlige veganske varianter velkommen. Måske har det lange udsigter, men veganisme er ved at blive ret almindeligt, så jeg tror også flødebollen kommer ind i klimakampen på et tidspunkt.

Nu er også Emmerys begyndt at lave flødeboller, og de er netop økologiske. Det opdagede jeg for noget tid siden, men først i dag faldt det mig ind at købe et sæt på vej hjem fra arbejde. Jeg købte en alm. flødebolle og en med hindbærskum.

Nå, jeg må til det. Først den almindelige:

Jeg synes chokoladen er noget blød i det. Knækfaktoren er nærmest = 0, og det giver altså – som enhver der er faldet for en reklame for Magnum-is, ved – et lille oomph til oplevelsen at høre den lyd. Smagen er god, men ikke bemærkelsesværdig.

Skummet er godt og smager af vanilje, men jeg synes eftersmagen er lidt for sukkersød.

Marcipanbunden kan jeg godt lide, og med den i smagsbilledet, bliver helheden faktisk ganske lækker. Jeg tænker mest “uhm, et lækkert marcipanbrød”, men det er jo heller ikke af vejen!

Hindbærbollen kan jeg faktisk bedre lide. Chokolade og skum klæder hinanden vældig godt. Man skal lige have en tandstikker i nærheden, for der er hindbærkerner i skummet. Men jeg synes ikke det gør noget at man fornemmer at det er den ægte vare der er i. 🙂

Alt i alt fine flødeboller som dog ikke vælter nogen i min nuværende top 3 (Frellsen, Summerbird og Økoladen) af pinden.

Prisen var vist 22 kr. pr. styk.

Anmeldelsen

Chokolade: 4 kys
Skum: 4 kys
Bund: 5  kys

Samlet vurdering: 4 kys

Udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hindbærflødeboller, Hjemmelavede flødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar

Piemonte – miniflødebolle fra Summerbird

Det er ikke pænt af Summerbird at blive ved at lave nye sæsonflødeboller som man jo så er nødt til at smage som flødebolleanmelder. 😉

Jeg tilgiver dem nu alligevel! Især fordi resultatet altid er lækkert. Det er det også denne gang hvor flødebollen hedder Piemonte.

Chokoladen er den karamelliserede hvide chokolade de kalder Amber, og den smager rigtig dejligt. Knap så sødt som hvid chokolade (eller i hvert fald er det en bedre variant af sødt), og det synes jeg kun er et plus.

Skummet smager skønt af kanel. Der skulle også være brombær i, men det er ikke særlig tydeligt for mine smagsløg. Bunden er af hasselnøddemarcipan, og selv om jeg ikke er såååå vild med det i forhold til klassisk marcipan, så må jeg sige at det i forhold til sæsonen bringer mig i fin efterårsstemning.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 4  kys

Samlet vurdering: 5 kys

Jeg overspringshandlede så alligevel. 😉

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med hvid chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Aldi

Nu har jeg flere steder læst at Aldis flødeboller vinder tests. Derfor er jeg naturligvis nødt til at prøve dem. Jeg er ellers altid bevidst gået uden om dem i den tro at det var sådan nogle uden rigtigt skum, men mere med en slags skumfidus indeni, men det kan jeg nu forstå at det ikke er. Så:

Jeg har købt en pakke med miniudgaven da den indeholder 3 smagsvarianter. Der er 32 stk. i pakken, og den kostede omkring 24 kr.

Anmeldelsen

Som fabriksflødebolle klarer den sig ganske godt. Chokoladen smager af chokolade, og skummet er friskt. Jeg kunne godt have tænkt mig et lidt mindre fast skum, men smagen fejler ikke noget. Bunden er en fin vaffelbund. Balancen mellem de 3 elementer er rigtig god, og de er ikke for søde.

Jeg har før anmeldt Irmas fabriksflødeboller (som jeg er overbevist om er magen til Samba, men jeg har en blindtest til gode!), og jeg tror egentlig (det er længe siden jeg har smagt dem) at Aldis chokolade er bedre. Og alle tre chokoladevarianter her smager godt.

Sammenlignet med de håndlavede flødeboller her på bloggen, er de jo i en noget unfair konkurrence da de ikke kommer op på de 4-5 kys der gør at jeg uden tvivl vil købe dem igen, så lad mig bare med ord understrege at dette er en ganske god fabriksflødebolle, og skal jeg en dag dele flødeboller ud i så store mængder at det vil ruinere mig at købe håndlavede, så vælger jeg nok dem her.

Chokolade: 3 kys
Skum: 3 kys
Bund: 3 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Udgivet i Fabriksflødeboller, Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med lys chokolade, Flødeboller med mørk chokolade | Skriv en kommentar

Hvide flødeboller fra Økoladen – hindbær og lakrids

Jeg har anmeldt flere af Økoladens flødeboller, men det “forbandede” (det mener jeg slet ikke) ved den slags producenter er at de jo bliver ved at lave nye slags. 😉 Eller måske er de her “gamle” i sortimentet, men jeg har først set dem nu hvor mit totalt yndlingsøkomadmarked lagde en tarvelig video op på Facebook om at de lige havde fået friske hjem.

Ak ja, så må man jo …

Jeg købte ikke alle fire slags, men en med lakrids og en med hindbær. Til forskel fra dem af Økoladens jeg har smagt tidligere, er disse med hvid chokolade.

Jeg starter med hindbærbollen, og den smager virkelig dejligt. Sommerligt – nærmest som jordbær med fløde. Eller … hindbær med fløde, bliver det jo så. Men den der blide, cremede, søde bærdessert, smager den af. Nu er det lidt tid siden jeg smagte den med mørk chokolade, men jeg tror faktisk jeg bedre kan lide denne her. Marcipanbunden klæder den også virkelig godt. Mums!

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 5 kys

Så til lakridsbollen

Meget kraftig lakridssmag i første bid pga. toppingen som er … engelsk lakrids? Det skal man jo så kunne lide, og det kan jeg heldigvis godt. Dog er jeg ikke så begejstret for lakridsskummet – jeg synes faktisk det smager en smule tobaksagtigt. Chokoladen kan jeg nærmest ikke smage for den stærke lakridssmag. Det er altså ikke lige en favorit vi har her. Simpelthen alt for meget lakrids og alt for lidt flødebollefornemmelse. Marcipanbunden kommer heller ikke til sin ret. Jeg bliver ved at have tobaksfornemmelsen. Så …

Anmeldelsen

Chokolade: 1 kys
Skum: 1 kys
Bund: 1 kys

Jeg ved godt at bund og chokolade må være det samme som i hindbærbollen, og jeg burde derfor give dem 5, men det kan jeg ikke når jeg simpelthen ikke kan smage dem for skum og topping.

Samlet vurdering: 1 kys

Beklager, Økoladen – I må trøste jer med at alle jeres andre varianter indtil nu har fået topkarakter 🙂

Udgivet i Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med marcipanbund, Hindbærflødeboller, Lakridsflødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar