Flødebolle fra Mark Hermann Chocolate

Forleden var jeg til et hyggeligt aftenmøde med 7 andre polyamorøse. Vi mødtes på R Vinbar, hvor de – ud over en masse lækker vin (tag det store Dankort med!) – sørme havde en sød, lille flødebolle på menuen.

Der stod i menukortet at flødebollen var fra Mark Hermann Chocolate, og deres flødeboller havde jeg aldrig smagt, så da vi skulle betale, måtte jeg jo have sådan en med hjem i tasken.


Flødebolle fra Mark Hermann

Den fine, lille halvkugle blev min togsnack på hjemvejen, og det har den ulempe nu, at jeg var for ufokuseret til sådan rigtigt at opdage hvad det var for en flødebolle af dem jeg kan se på Mark Hermanns hjemmeside, jeg satte tænderne i. Jeg syntes nemlig tjeneren på R Vinbar sagde at den var med “bær”, men jeg tænker nu at han nok sagde “bergamotte”.

Det bedømmer jeg ud fra farven og det at skummet smagte ret specielt – ikke af noget jeg havde smagt før. Og det forstyrrede min oplevelse lidt at jeg ikke kunne smage hvad det var. Så det påvirker altså min anmeldelse her – så er det sagt!

Chokoladen var VIRKELIG  lækker! Og den velsmagende bund – som jeg heller ikke vidste hvad var, men den mandelcrumble som står i beskrivelsen af bergamottebollen, virker meget sandsynlig – gav en overraskende og meget lækker knasende fornemmelse.

Flødebolle fra Mark Hermann

Jeg synes egentlig – som jeg også tidligere har beskrevet Summerbirds flødeboller – at der næsten er mere tale om et stykke konfekt, måske her et stykke fyldt chokolade, end jeg ville kalde det en flødebolle. Selv om den jo opfylder kvalifikationerne i form af skum på bund overtrukket med chokolade. Men det skal altså ikke ligge den til last, for den var lækker!

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 3 kys (men altså farvet af at jeg blev overrasket)
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 5 kys

– på trods af de 3 kys til skummet, for kvaliteten var virkelig god! Jeg har af samme grund stor lyst til at smage de andre varianter. Og så må anmeldelsen her jo ændres lidt hvis de viser sig ikke at leve op til den forventede standard. 😉

Jeg gav 35 kr. for den lille flødebolle på R Vinbar.

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | Skriv en kommentar

Juleflødeboller fra Anker Chokolade

Jeg er vokset op i Stenløse, og lige så længe jeg kan huske, har Centerkiosken ligget i den ene ende af gågaden.

Da jeg var inde på min Facebook-side Jeg ELSKER flødeboller forleden, fik jeg øje på at de reklamerede med at de havde fået et lille parti af Ankers juleflødeboller hjem. Og da jeg alligevel skulle besøge min mor i Stenløse få dage efter, håbede jeg at være heldig at nå at få en æske med. Og det var jeg!

Jeg kendte ikke Anker Chokolade andet end af navn, men jeg kan se på deres hjemmeside at de gør sig meget i flødeboller, så det burde jeg jo!

Nå, til sagen:

Der er to forskellige boller i æsken, en hvid med kirsebærskum og en brun med appelsinskum. Og som altid glæder det mig usigeligt at de er økologiske (fordi æggene til skummet derfor ikke kommer fra burhøns).

Den brune

Chokoladen er supergod! Den har det rette knæk og en god tykkelse.

En god ting ved disse boller, bemærker jeg, er at de er lidt flade så man nemt kan tage en bid og få både chokolade, skum og bund med i samme bid.

Skummet har en god konsistens, men er også ret syrligt – og faktisk lidt for syrligt til min smag, selv om det også smager fint af appelsin. Det afstemmes naturligvis lidt af chokolade og marcipan, men ikke helt nok, synes jeg.

Marcipanbunden er rigtig god – der er, som ved chokoladen, ikke noget at komme efter.

Den hvide

Jeg synes altid det er svært at vurdere om hvid chokolade er god, for … er den nogensinde det – sådan rigtigt? 😉 Men altså: Den fejler ikke noget, om jeg så må sige.

Men skummet er igen for syrligt til mig, og her savner jeg så endnu mere at den kunne afbalanceres af en mørk chokolade. Men konsistensen er altså stadig god, og man kan også tydeligt smage at det er kirsebærskum. Farven er skøn!

Samme gode marcipanbund.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 3 kys – dog (som alt det andet) en smagssag, er jeg klar over, så hvis du kan lide noget der er til den syrlige side, skal du ikke lytte til mig. 🙂
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 4 kys

Selv om lige disse to boller ikke 100 % faldt i min smag pga. syrligheden, har jeg lyst til at smage alle Ankers andre varianter, for kvalitetsmæssigt var der absolut ikke noget at komme efter. Og så kan det jo være de kommer op på en 5’er!

Jeg gav 96 kr. for æsken med 4 flødeboller i Centerkiosken.

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Sæsonflødeboller, Økologiske flødeboller | Tagget , , | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Konditorbager i Ringsted

Det er mere end halvandet år siden (februar 2022) jeg skrev nedenstående tekst, og så har jeg åbenbart glemt alt om at udgive indlægget. 😮 Derfor mangler den sædvanlige anmeldelse med antal kys i bunden, for jeg kan ikke huske hvad jeg tænkte at denne flødebolle skulle have. Men at vurdere ud fra min beskrivelse her, ligger den nok på 4.


Chokoladen smager lidt af pålægschokolade, så jeg tror ikke kakaoindholdet er højt. Det gør ikke spor – det smager godt.

Skummet er til den lidt seje side (men ikke for sejt), og smagen er god.

Dejlig bund der har samme konsistens som blød marcipan.

Alt i alt en dejlig flødebolle som jeg rigtig gerne køber igen. Den er ikke sådan helt oppe at ringe med gourmetflødebollerne, men den fejler absolut ingenting. Bare en god klassisk flødebolle.

Jeg tog dette billede af de fine boller i montren.

Jeg overvejede at købe 3, men da jeg hørte at de er ens indeni (bortset fra at én af dem – den med den røde top – havde marcipanbund og de andre nøddebund), så nøjedes jeg denne gang med den klassiske variant uden pynt.

Udgivet i Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | Skriv en kommentar

Flødebolle med rom-top fra Frellsen

Jeg skulle lige en tur ind i Tønden i Haslev for at se om jeg kunne få den nye (og garanteret lækre) Sommermjød fra Mjødgård.

Tønden forhandler min yndlingsflødebolle fra Frellsen, så jeg skulle da liiiiiiiiige forbi montren for at se om der var noget nyt. Og hvad skuer mit øje?? Denne kurvede, mørke skønhed:

Så den måtte jo med hjem sammen med mjøden! Nu ved jeg af erfaring at mjød og chokolade går godt sammen, men jeg skal nu ikke have mjød i dag, så jeg nøjedes med at gnaske bollen i mig.

Der var nu ikke så meget spændende ved den. Altså på den der NYHEDS-måde. Frellsens flødeboller er ALTID de bedste, og denne var ingen skuffelse, men jeg anede ikke hvad der ventede mig i bulen i toppen, og jeg havde måske håbet på noget saltkaramel. Der var en “hvid trøffelkugle med Jamaica-rom” kan jeg læse mig til på deres Instagram-profil. Og den smagte naturligvis også glimrende.

Dog gjorde den ikke rigtig noget væsen af sig, så jeg “nøjedes med” at nyde den velkendte smag af den bedste traditionelle flødebolle med vaffelbund der endnu fås i Danmark. Ja, det synes jeg altså stadig. Gammel kærlighed ruster ikke!

Jeg gider ikke give den kys, for du kender muligvis allerede min mening.

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Aalborg Chokoladen

Det er nok 10 år siden nogen skrev til mig og anbefalede flødeboller fra Aalborg Chokoladen. Det er dog aldrig lykkedes mig at finde dem her på Sjælland – før i søndags.

Jeg var på The Shadow Process på Comwell-hotellet Borupgaard i Snekkersten, og sørme om ikke der stod en pakke med 6 små flødeboller fra Aalborg Chokoladen på hylden i receptionen. Haps – med hjem!

Og sikke en dejlig overraskelse, for her er i sandhed en god flødebolle!

Jeg var faktisk ved at være bange for at jeg var blevet smagsblind. At jeg havde smagt så mange flødeboller efterhånden (jeg nævnte det i min seneste anmeldelse) at jeg havde mistet fornemmelsen for den rigtig gode flødebolle – at jeg var blevet for kritisk. Men det er jeg ikke. Der er simpelthen bare langt imellem de perfekte flødeboller. Men her er altså en af dem.

Flødeboller fra Aalborg Chokoladen

Chokoladen er ustyrligt god! Så god at den balancerer resten af bollen i en grad hvor jeg bliver ligeglad med at skummet faktisk ikke har min foretrukne konsistens. Smagen er perfekt afbalanceret, og marcipanbunden er lige tilpas – ikke for tyk og dominerende.

Det ret særlige ved denne flødebolle er i øvrigt at man ikke har en sukret fornemmelse i munden bagefter. Der er ingen sød eftersmag – kun eftersmagen af virkelig god chokolade, perfekt afstemt i sødme og bitterhed. Jeg er eddermame fan!

Anmeldelsen

Chokolade: 6 kys – ja, jeg bliver faktisk nødt til at give det yderst sjældne 6. bonuskys her!
Skum: 5 kys
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 5 kys

Jeg bliver nødt til at smage dem igen for at vurdere om vi faktisk er ude i en samlet vurdering på 6 kys. Jeg ved ikke om Aalborg Chokoladen laver flødebollerne i fuld størrelse – den ville være mest egnet til den endelige test. Men jeg ved at de laver andre smagsvarianter, og dem vil jeg smage. Alle sammen!

Jeg gav 65 kr. for 6 miniflødeboller.

Udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Friis-Holm

Ååååh, jazz! Jeg elsker det mindst lige så meget som flødeboller. Og i går var jeg til en virkelig dejlig jazzkoncert på Herslev Bryghus med trioen (som i går var udvidet til en kvartet) Hvalfugl.

Herslev Bryghus forhandler Friis-Holm chokolade, og man kan købe deres flødeboller til kaffen, så det skulle jeg jo benytte mig af i pausen.
Flødebolle fra Friisholm

Og det var en rigtig god flødebolle som der faktisk ikke er noget at udsætte på.

Chokoladen er god – lidt til den søde side (hvilket er godt til dem der ikke er glade for det bitre). Skummet er perfekt klassisk vaniljeskum. Bunden er af marcipan, og jeg kunne egentlig godt have ønsket mig at den havde gjort lidt mere væsen af sig – også flødebollen som helhed.

Måske er det bare fordi jeg har smagt så mange flødeboller efterhånden at for at give topkarakter begynder jeg at forvente et festfyrværkeri i min mund. Alligevel må jeg nok gøre det i dette tilfælde – og så foretage en gensmagning ved førstkommende lejlighed for at være helt sikker. Jeg har en fornemmelse af at mine smagebetingelser ikke var helt optimale, så jeg lader min tvivl komme flødebollen til gode.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 4 kys

Samlet vurdering: 5 kys

Jeg gav 25 kr. for flødebollen på Herslev Bryghus.

Udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | En kommentar

Usædvanlige flødeboller fra Café Sicilia

I denne uge har jeg været i Ebeltoft, og heldigvis kom jeg liiiiige i tanker om en Instagram-profil hvor jeg havde set nogle flødeboller der så helt fantastiske ud! Nemlig Cafe Sicilias Usædvanlige flødeboller.

Så jeg fik lokket kæresten med forbi, og så valgte vi én hver fra montren. Det var temmelig svært at vælge, for udvalget var stort (flødebollerne ligeså), og alle varianterne så spændende ud. I cafeen viser de endda et tværsnit af flødebollerne, så man kan se hvad der venter indeni – som ofte er et centrum af f.eks. karamel eller chokolade.

Mit valg faldt på en orange flødebolle som var “appelsinchokolade med chokoladeskum”. Appelsin og chokolade klæder hinanden vildt godt, synes jeg, så sådan en måtte jeg prøve. Min kæreste valgte en traditionel med kokos. Han fik dog aldrig spist den, så det fik jeg lov til, og så kan jeg jo heldigvis få den med i anmeldelsen her.

Flødebollerne er store og flotte! Men chokoladen skuffer desværre fælt – ved det at det ikke smager af rigtig chokolade. Det er muligt at det er det, men kakaoprocenten kan ikke være ret høj, tænker jeg. På den orange flødebolle er skallen aaaaalt for sød. Jeg havde forventet lækker hvid chokolade med appelsinsmag, men den mangler virkelig karakter.

Skummet er rigtig godt flødebolleskum – der er ikke en finger at sætte på det. Klassisk smag og blød og luftig konsistens. I orangeflødebollen er der en midte af chokoladesauce.

Jeg havde desværre forventet chokoladeskum, for det stod der på skiltet (jeg kan have læst forkert), men det var altså alm. hvidt skum. Chokoladeskum kunne måske have givet lidt bitterhed til at tage det søde fra den orange skal, men i stedet blev det altså en alt for sød omgang.

Marcipanbunden gør – ligesom chokoladen – ikke meget væsen af sig. Den er overraskende tynd, og smager sådan set fint, men når den skal være så tynd, ville jeg have foretrukket en alm. vaffelbund – den havde givet noget mere bid.

Anmeldelsen

Jeg vil gerne starte med at give Café Sicilia et bonuskys for ideen, det store udvalg og det at man faktisk selv kan bestille flødeboller af lige den variant man ønsker sig med uanede muligheder for forskelligt chokolade, fyld, skum, bunde og pynt.

Når dét så er givet, må jeg som erfaren flødebollespiser sige at de to varianter jeg nu har smagt, ikke umiddelbart giver mig trang til at opsøge disse flødeboller igen. Det skulle lige være for at sammensætte en sjov variant til en særlig lejlighed, men der er det så en hindring at jeg bor på Sjælland.

En god kvalitetschokolade ville have gjort en meget stor forskel. Det er som om der er sparet på råvarerne (den tynde marcipanbund også), og det er bare ærgerligt, for det kunne have været rigtig godt. Så:

Chokolade: 2 kys
Skum: 5 kys
Bund: 3 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med lys chokolade, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | Skriv en kommentar

Veganske flødeboller fra Ærli’

Jeg har tidligere anmeldt Ærli’s flødeboller, og nu må jeg til det igen. Forleden så jeg nemlig at de lancerede en VEGANSK flødebolle som også er økologisk. Jeg har tidligere været fuldblodsveganer og elsker når der laves GODE veganske alternativer til traditionelle fødevarer. Man mister jo f.eks. ikke lysten til flødeboller bare fordi man ikke længere spiser æg! Så hurra for at Ærli’ nu er med på dét hold.

Chokoladen er stadig rigtig god!

Jeg synes skummet savner smag. Til gengæld er det bedre end hvis det havde smagt for syrligt (som jeg synes Gleans veganske skum gør) eller kunstigt. Måske ville lidt (ekstra?) vanilje gøre underværker? Men som jeg husker skummet i deres traditionelle flødebolle, kan jeg bedre lide konsistensen i denne.

Bunden er ren chokolade, og jeg kan gentage mig selv fra anmeldelsen af den traditionelle udgave: Det fungerer ganske godt selv om jeg foretrækker en bund af enten vaffel eller marcipan.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 3 kys (lidt mere smag kunne hive det op på 4)
Bund: 4 kys (chokoladen i sig selv får jo 5, men det må trække et kys fra at der ikke reelt er nogen “bund” at anmelde

Samlet vurdering: Ligesom den traditionelle udgave ender jeg på 4 kys. Og så får de ligesom Glean et bonuskys her for det veganske initiativ!

Foreløbig den bedste veganske flødebolle jeg har smagt. Jeg er naturligvis meget åben for konkurrenter – især hvis de sender mig et eksemplar at anmelde (da jeg jo desværre ikke kan komme hele landet rundt i flødebollens tjeneste som ganske ulønnet anmelder). 😋

Prisen for en æske med 4 stk. (små i størrelsen uden at være miniboller) var 45 kr. på tilbud hos Nemlig. Normalprisen er 50 kr.

Udgivet i Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Veganske flødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar

Nytårsflødebolle fra Chokoladekurven (via eGastro)

Jeg har i flere år kigget længselsfuldt på eGastros gavepakke med 12 flødeboller fra Chokoladekurven, men jeg har altså endnu ikke købt den, for … jeg vil jo anmelde dem alle sammen og derfor ikke dele med nogen. Det har jeg ikke kunnet overskue endnu. 😂

Lige i øjeblikket vil jeg faktisk gerne undgå sukker (skrev hun og havde lige anmeldt to flødeboller forleden …), så selv om jeg lagde en nytårsbestilling hos eGastro forleden, blev det altså ikke nu jeg kastede mig ud i de 12 varianter.

Men én ville jeg smage i år, så jeg kunne sige at Chokoladekurven er repræsenteret her på bloggen, for jeg har hørt så meget godt om dem. Og det blev så deres Nytårsflødebolle 2021 med Dulcey chokolade.

Jeg har tilladt mig at låne billedet af den smukke bolle fra eGastros hjemmeside.

Jeg nød bollen i stedet for kransekage på denne traditionsrige aften. Den består af kransekagebund, vaniljeskum med kerne af karamel, overtrukket med dulcey-chokolade med lakridsstykker og pyntet med kandiserede violer og guldstøv. Hva’be’har’! Mine forventninger er ærlig talt tårnhøje!

Chokoladen er meget, meget sød, men det er jo også en lys chokolade. Lakridsknaset på toppen (og i chokoladen i det hele taget) er dejlig ikke-hårdt, ikke dominerende og giver en god balance til den søde chokolade. Skummet har en god konsistens, men er også meget, meget sødt – måske især pga. karamelkernen. På det her tidspunkt i smagningen bliver jeg simpelthen nødt til at hente mig en kop kaffe – ellers bliver det en alt for sød omgang!

Kransekagebunden fungerer rigtig godt og er ikke for sød.

Anmeldelsen

Altså – kvalitetsmæssigt er der ikke noget at komme efter, og jeg har stadig lyst til at smage deres øvrige flødeboller, men som du kan se, er denne bolle bare for sød til min smag, og det er jo min smag jeg anmelder efter, så:

Chokolade: 3 kys
Skum: 3 kys
Bund: 5  kys

Samlet vurdering: 3 kys – absolut ikke pga. kvaliteten, men pga. sødme. Bare rolig – vi smages ved igen, Chokoladekurven! Jeg fornemmer at I ved hvordan man laver gode flødeboller.

P.S. Nu anmelder jeg jo kun flødeboller her på bloggen, men lad mig da lige nævne at trøffelkuglerne jeg bestilte i samme omgang, var fantastisk lækre!

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med lys chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Sæsonflødeboller | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Ærli’

Jeg har kendt til Ærli’s flødeboller i lang tid. Min chef fra Regnskabsskolen, hvor jeg arbejder en gang om ugen, taggede mig for lææææææænge siden i et opslag i en iværsættergruppe, hvor der blev spurgt til markedsføringsforslag (eller noget i den stil) af flødebollerne, og hun foreslog at de sendte mig en æske så jeg kunne anmelde dem her. “God ide” (eller noget i den stil) svarede de, men ak, jeg ventede forgæves på at modtage dem.

Så måtte det jo tage den tid det tog mig at støde på dem i en forretning, og det gjorde jeg så i går da jeg var i Irma for at købe deres kirsebærflødeboller. Ved siden af stod Spangsbergs (stort nej tak herfra), og så fik jeg pludselig øje på en æske Ærli’. Yes! Ned i kurven med dem også.

Selv om det er hårdt at skulle anmelde hele to flødeboller på en dag, så er det en byrde jeg må bære med oprejst pande!

Ærli’ kalder deres flødebolle for “den kompromisløse flødebolle”. De er glutenfri, laktosefri og økologiske. Jeg har ingen problemer med gluten og laktose, men hurra for at der findes en god flødebolle til dem der har.

Og gode er de! Især chokoladen er virkelig god.

Skummet er jeg ikke helt så vild med. Det har en konsistens som er ret “skummet” (lidt a la Summerbirds) i stedet for blødt som jeg foretrækker det. På hjemmesiden kalder de skummet for cremet og fyldigt, og det synes jeg netop ikke det er.

Bunden er ren chokolade, og det fungerer ganske godt selv om jeg foretrækker en bund af enten vaffel eller marcipan. Jeg skulle til at skrive at det med skummet og bunden vel er det kompromis man må … men så kom jeg i tanker om Ærli’s slogan.

Jeg synes ikke det er nogen særlig interessant flødebolle. Det skal naturligvis ses i lyset af hvor mange forskellige jeg har smagt og anmeldt, for det er jo heller ikke nogen dårlig flødebolle – overhovedet ikke! Det bliver bare ikke en favorit.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 3 kys
Bund: 4 kys (chokoladen i sig selv får jo 5, men det må trække et kys fra at der ikke reelt er nogen “bund” at anmelde

Samlet vurdering: Jeg vakler mellem 3 og 4 kys jf. min kys-skala, som siger at dem på 4 køber jeg gerne igen. Og det GØR jeg også gerne – men kun hvis der ikke er en flødebolle med bedre skum at få. Skummet trækker ned på 3, som er dem jeg “nok ikke kommer til at købe igen”. Men de er faktisk gode nok til en 4’er. Så: 4 kys!

Prisen for en æske med 4 stk. var 79 kr. i Irma.

Udgivet i Flødeboller med mørk chokolade, Glutenfrie flødeboller, Økologiske flødeboller | En kommentar