Karamelflødebolle fra Nyhavn Bakery & Café

Nogle gange kommer en god flødebolleoplevelse bag på en. Og lad mig bare skrive det med det samme: Der er ubetinget 5 kys til dem her.

Jeg havde en kyssedate med min kæreste. Vi gik en tur i Nyhavn, og da det var lidt for tidligt til frokost, nappede vi en kop kaffe i Nyhavn Bakery & Cafe. I kagemontren stod de her giganter:Flødeboller fra Nyhavn Bakery & Cafe

– og man skulle da være en uforskammet flødebolleanmelder hvis man ikke lige skulle smage sådan en. Ærlig talt forventede jeg ikke at de ville være særlig gode, men jeg skal da love for at jeg tog fejl!

Valget faldt på karamelflødebollen med mandelsplitter. Chokoladeoplevelsen var som at spise en Magnum Mandel, og skummet smagte lækkert af karamel. Marcipanbunden gjorde egentlig ikke det store indtryk, men det var vist fordi den “druknede” lidt i mandelsplitter. Det var dog ikke noget der ødelagde oplevelsen.

Og for vistnok første gang på bloggen her må jeg med skam melde: Jeg kunne simpelthen ikke spise op!

Det er ikke sidste gang jeg har spist flødeboller fra Nyhavn Bakery & Café. Og jeg bliver også nødt til at smage de andre varianter. (Jeg tror i øvrigt skiltet med lakridsflødeboller på ovenstående billede, sidder forkert – det må være til de hvide boller længere henne?)

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med lys chokolade, Hjemmelavede flødeboller | Skriv en kommentar

Flødeboller fra House of Denmark

Hvis du ikke kan få håndlavede flødeboller, så er de her fabriksboller fra House of Denmark slet ikke nogen dårlig erstatning! Rigtig chokolade gør godt. Skum og bund er som en Samba-flødebolle (og jeg gætter da også på at de er produceret samme sted – jeg kan tage fejl 😊), og det er helt fint. De fås også med marcipanbund (dem må jeg prøve) og med kokos.

Fire kys! 🌰🌰🌰🌰

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Jeg anmelder flødeboller 🌰 (@floedebollendk) den

Udgivet i Fabriksflødeboller, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade | Skriv en kommentar

Nordthy flødeboller

Der er kun et halvt kys til dem her … Men så fandt jeg da nogle jeg syntes var værre end Spangsbergs 😉

Udgivet i Fabriksflødeboller, Flødeboller med mørk chokolade | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Emmerys

Det er et hårdt job, men nogen skal jo gøre det – anmelde de nye flødeboller.

Det er hårdt at anmelde flødeboller

Økoflødeboller vinder frem, og det glæder mig usigeligt, for vi gider altså ikke buræg, kære producenter (jeg kigger især på jer, Frellsen, som ellers laver min yndlingsflødebolle!) Nogle af os gider faktisk helst ikke æg overhovedet, så jeg hilser snarlige veganske varianter velkommen. Måske har det lange udsigter, men veganisme er ved at blive ret almindeligt, så jeg tror også flødebollen kommer ind i klimakampen på et tidspunkt.

Nu er også Emmerys begyndt at lave flødeboller, og de er netop økologiske. Det opdagede jeg for noget tid siden, men først i dag faldt det mig ind at købe et sæt på vej hjem fra arbejde. Jeg købte en alm. flødebolle og en med hindbærskum.

Nå, jeg må til det. Først den almindelige:

Jeg synes chokoladen er noget blød i det. Knækfaktoren er nærmest = 0, og det giver altså – som enhver der er faldet for en reklame for Magnum-is, ved – et lille oomph til oplevelsen at høre den lyd. Smagen er god, men ikke bemærkelsesværdig.

Skummet er godt og smager af vanilje, men jeg synes eftersmagen er lidt for sukkersød.

Marcipanbunden kan jeg godt lide, og med den i smagsbilledet, bliver helheden faktisk ganske lækker. Jeg tænker mest “uhm, et lækkert marcipanbrød”, men det er jo heller ikke af vejen!

Hindbærbollen kan jeg faktisk bedre lide. Chokolade og skum klæder hinanden vældig godt. Man skal lige have en tandstikker i nærheden, for der er hindbærkerner i skummet. Men jeg synes ikke det gør noget at man fornemmer at det er den ægte vare der er i. 🙂

Alt i alt fine flødeboller som dog ikke vælter nogen i min nuværende top 3 (Frellsen, Summerbird og Økoladen) af pinden.

Prisen var vist 22 kr. pr. styk.

Anmeldelsen

Chokolade: 4 kys
Skum: 4 kys
Bund: 5  kys

Samlet vurdering: 4 kys

Udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hindbærflødeboller, Hjemmelavede flødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar

Piemonte – miniflødebolle fra Summerbird

Det er ikke pænt af Summerbird at blive ved at lave nye sæsonflødeboller som man jo så er nødt til at smage som flødebolleanmelder. 😉

Jeg tilgiver dem nu alligevel! Især fordi resultatet altid er lækkert. Det er det også denne gang hvor flødebollen hedder Piemonte.

Chokoladen er den karamelliserede hvide chokolade de kalder Amber, og den smager rigtig dejligt. Knap så sødt som hvid chokolade (eller i hvert fald er det en bedre variant af sødt), og det synes jeg kun er et plus.

Skummet smager skønt af kanel. Der skulle også være brombær i, men det er ikke særlig tydeligt for mine smagsløg. Bunden er af hasselnøddemarcipan, og selv om jeg ikke er såååå vild med det i forhold til klassisk marcipan, så må jeg sige at det i forhold til sæsonen bringer mig i fin efterårsstemning.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 4  kys

Samlet vurdering: 5 kys

Jeg overspringshandlede så alligevel. 😉

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Aldi

Nu har jeg flere steder læst at Aldis flødeboller vinder tests. Derfor er jeg naturligvis nødt til at prøve dem. Jeg er ellers altid bevidst gået uden om dem i den tro at det var sådan nogle uden rigtigt skum, men mere med en slags skumfidus indeni, men det kan jeg nu forstå at det ikke er. Så:

Jeg har købt en pakke med miniudgaven da den indeholder 3 smagsvarianter. Der er 32 stk. i pakken, og den kostede omkring 24 kr.

Anmeldelsen

Som fabriksflødebolle klarer den sig ganske godt. Chokoladen smager af chokolade, og skummet er friskt. Jeg kunne godt have tænkt mig et lidt mindre fast skum, men smagen fejler ikke noget. Bunden er en fin vaffelbund. Balancen mellem de 3 elementer er rigtig god, og de er ikke for søde.

Jeg har før anmeldt Irmas fabriksflødeboller (som jeg er overbevist om er magen til Samba, men jeg har en blindtest til gode!), og jeg tror egentlig (det er længe siden jeg har smagt dem) at Aldis chokolade er bedre. Og alle tre chokoladevarianter her smager godt.

Sammenlignet med de håndlavede flødeboller her på bloggen, er de jo i en noget unfair konkurrence da de ikke kommer op på de 4-5 kys der gør at jeg uden tvivl vil købe dem igen, så lad mig bare med ord understrege at dette er en ganske god fabriksflødebolle, og skal jeg en dag dele flødeboller ud i så store mængder at det vil ruinere mig at købe håndlavede, så vælger jeg nok dem her.

Chokolade: 3 kys
Skum: 3 kys
Bund: 3 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Udgivet i Fabriksflødeboller, Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med lys chokolade, Flødeboller med mørk chokolade | Skriv en kommentar

Hvide flødeboller fra Økoladen – hindbær og lakrids

Jeg har anmeldt flere af Økoladens flødeboller, men det “forbandede” (det mener jeg slet ikke) ved den slags producenter er at de jo bliver ved at lave nye slags. 😉 Eller måske er de her “gamle” i sortimentet, men jeg har først set dem nu hvor mit totalt yndlingsøkomadmarked lagde en tarvelig video op på Facebook om at de lige havde fået friske hjem.

Ak ja, så må man jo …

Jeg købte ikke alle fire slags, men en med lakrids og en med hindbær. Til forskel fra dem af Økoladens jeg har smagt tidligere, er disse med hvid chokolade.

Jeg starter med hindbærbollen, og den smager virkelig dejligt. Sommerligt – nærmest som jordbær med fløde. Eller … hindbær med fløde, bliver det jo så. Men den der blide, cremede, søde bærdessert, smager den af. Nu er det lidt tid siden jeg smagte den med mørk chokolade, men jeg tror faktisk jeg bedre kan lide denne her. Marcipanbunden klæder den også virkelig godt. Mums!

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 5 kys

Så til lakridsbollen

Meget kraftig lakridssmag i første bid pga. toppingen som er … engelsk lakrids? Det skal man jo så kunne lide, og det kan jeg heldigvis godt. Dog er jeg ikke så begejstret for lakridsskummet – jeg synes faktisk det smager en smule tobaksagtigt. Chokoladen kan jeg nærmest ikke smage for den stærke lakridssmag. Det er altså ikke lige en favorit vi har her. Simpelthen alt for meget lakrids og alt for lidt flødebollefornemmelse. Marcipanbunden kommer heller ikke til sin ret. Jeg bliver ved at have tobaksfornemmelsen. Så …

Anmeldelsen

Chokolade: 1 kys
Skum: 1 kys
Bund: 1 kys

Jeg ved godt at bund og chokolade må være det samme som i hindbærbollen, og jeg burde derfor give dem 5, men det kan jeg ikke når jeg simpelthen ikke kan smage dem for skum og topping.

Samlet vurdering: 1 kys

Beklager, Økoladen – I må trøste jer med at alle jeres andre varianter indtil nu har fået topkarakter 🙂

Udgivet i Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med marcipanbund, Hindbærflødeboller, Lakridsflødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Økoladen

Jeg mangler at anmelde den almindelige flødebolle fra Økoladen. Dét går jo ikke!

Jeg har lavet længere anmeldelser af flødebollen med hindbær og flødebollen med passion, men denne her bliver ganske kort. Jeg har travlt med at bogføre i dag, og flødebollen er købt som trøst, så der er ikke meget tid at blogge i! 😉

Og der er nu heller ikke så meget at sige. Jeg har givet de andre flødeboller gode anmeldelser, og det er kun skummet i denne her der er anderledes – eller rettere helt almindeligt flødebolleskum. Og det er ganske dejligt og klæder den gode chokolade og marcipanbund. Så:

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 5 kys

Udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar

Hindbærflødeboller fra Økoladen

Jeg har tidligere anmeldt Økoladens flødeboller med passionsfrugt. Faktisk var det min seneste anmeldelse, og det var i april. Det er jo alt for længe siden. Så nu har jeg købt en mere – denne gang med hindbær. Billedet her har jeg hapset fra deres Instagram-konto:

https://www.instagram.com/p/6pM4hkJkHo/?taken-by=oekoladen

Det er som sagt ikke så tit jeg køber flødeboller længere, fordi tanken om buræg er frastødende og jeg derfor virkelig skal overgive mig til min lækkersult for at købe en flødebolle med sådan nogle i, så når jeg køber flødeboller i dag, går jeg typisk efter dem med økoæg. Og dem har Økoladen altså, og de kan købes i mit lokale Madmarked.

Nå, men til s(m)agen!

Jeg er ikke så vild med hindbærdrysset ovenpå, men chokoladen er mørk og dejlig. Skummet er meget er tykt og tydeligvis med ægte hindbær, for der er kerner i. Lige den del gør at man nok skal alliere sig med en tandstikker efterfølgende, og det er lidt irriterende (måske bare fordi det var uventet), men smagen er god.

Jeg kan se at jeg sidst “kun” gav marcipanbunden 4 kys pga. et eller andet jeg ikke lige kunne sætte fingeren på, men det må have været samspillet med passionsskummet, for i denne flødebolle synes jeg den er helt perfekt. Den smager superdejligt sammen med chokoladen og hindbærskummet.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 4 kys
Bund: 5  kys

Samlet vurdering: 4 kys (den kunne også have fået 5 eftersom den kun har fået ét firtal, men det bliver ikke den variant jeg personligt vælger næste gang, og derfor får den altså kun 4 her)

Udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hindbærflødeboller, Hjemmelavede flødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar

Passionsflødeboller fra Økoladen

Jeg er flyttet igen. Denne gang til Korsør. Jeg bor lige ved siden af en butik der sælger mine yndlingsflødeboller. Du får mig ikke til at indrømme at det var medvirkende årsag til at jeg var begejstret for at få lige dén lejlighed. Åh, så skidt: Det gjorde absolut ingenting. 😉

Men en butik der trak mere her i byen, var Korsør Madmarked. Et fantastisk sted for os der helst køber økologisk. Det får man nemlig ikke udpræget meget af andre steder i byen, og det savner man som tidligere københavner!

Der er også det ved mine elskede Frellsen-flødeboller at de ikke bruger økoæg, og det gør at jeg sjældent har lyst til dem efterhånden. 🙁 Så jeg håber de en dag begynder på det, men indtil da, er det jo godt der findes økologiske alternativer, som f.eks. Summerbirds flødeboller (der jo også er helt fantastiske, og dem kan man heldigvis også få 5 minutter herfra – jo jo, jeg har valgt det rigtige sted at bo!).

Og her kommer så referencen til Korsør madmarked. Der var jeg nemlig i dag for at købe kage til mig og en gæst, og – oh glæde! – der var pludselig kommet flødeboller på disken. De var fra Økoladen, fik jeg at vide, og dem har jeg jo ikke anmeldt endnu, så – “pokkers” – jeg måtte have en!

Jeg valgte varianten med passion, og den skal jeg smage nu:

Det er en dejlig tung flødebolle. Det vidner nok om en god, tyk marcipanbund.

Chokoladen er dejlig mørk og fyldig. Ikke så sprød, men det gør ikke noget. Den har en kraftig og lækker smag og er ikke spor bitter.

Skummet er blødt og tæt – det har nærmest konsistens som en god, tyk flødeskum, og smagsmæssigt er der også noget flødeagtigt over det. Det smager lidt syrligt godt balanceret med det søde.

Marcipanbunden er god. I andre flødeboller er bunden helt overtrukket med chokolade, men det er den ikke her (ligesom den ikke er i Summerbirds). Jeg kan egentlig ikke sætte en finger på den, men jeg er heller ikke helt oppe at ringe over den. Måske kunne jeg have tænkt mig at den var lige en tand sødere? Eller smagte af mere? Det kan jeg ikke lige vurdere.

Flødebollen klæder min gode kop kaffe ganske fortrinligt. Det er en ret lækker bolle. Jeg er meget begejstret og glæder mig allerede til at smage de andre varianter. Der var jo heldigvis et par mere at glæde sig til.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 4  kys

Samlet vurdering: 5 kys

Udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Passionsflødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar