Flødeboller fra Aalborg Chokoladen

Det er nok 10 år siden nogen skrev til mig og anbefalede flødeboller fra Aalborg Chokoladen. Det er dog aldrig lykkedes mig at finde dem her på Sjælland – før i søndags.

Jeg var på The Shadow Process på Comwell-hotellet Borupgaard i Snekkersten, og sørme om ikke der stod en pakke med 6 små flødeboller fra Aalborg Chokoladen på hylden i receptionen. Haps – med hjem!

Og sikke en dejlig overraskelse, for her er i sandhed en god flødebolle!

Jeg var faktisk ved at være bange for at jeg var blevet smagsblind. At jeg havde smagt så mange flødeboller efterhånden (jeg nævnte det i min seneste anmeldelse) at jeg havde mistet fornemmelsen for den rigtig gode flødebolle – at jeg var blevet for kritisk. Men det er jeg ikke. Der er simpelthen bare langt imellem de perfekte flødeboller. Men her er altså en af dem.

Flødeboller fra Aalborg Chokoladen

Chokoladen er ustyrligt god! Så god at den balancerer resten af bollen i en grad hvor jeg bliver ligeglad med at skummet faktisk ikke har min foretrukne konsistens. Smagen er perfekt afbalanceret, og marcipanbunden er lige tilpas – ikke for tyk og dominerende.

Det ret særlige ved denne flødebolle er i øvrigt at man ikke har en sukret fornemmelse i munden bagefter. Der er ingen sød eftersmag – kun eftersmagen af virkelig god chokolade, perfekt afstemt i sødme og bitterhed. Jeg er eddermame fan!

Anmeldelsen

Chokolade: 6 kys – ja, jeg bliver faktisk nødt til at give det yderst sjældne 6. bonuskys her!
Skum: 5 kys
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 5 kys

Jeg bliver nødt til at smage dem igen for at vurdere om vi faktisk er ude i en samlet vurdering på 6 kys. Jeg ved ikke om Aalborg Chokoladen laver flødebollerne i fuld størrelse – den ville være mest egnet til den endelige test. Men jeg ved at de laver andre smagsvarianter, og dem vil jeg smage. Alle sammen!

Jeg gav 65 kr. for 6 miniflødeboller.

Udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Friis-Holm

Ååååh, jazz! Jeg elsker det mindst lige så meget som flødeboller. Og i går var jeg til en virkelig dejlig jazzkoncert på Herslev Bryghus med trioen (som i går var udvidet til en kvartet) Hvalfugl.

Herslev Bryghus forhandler Friis-Holm chokolade, og man kan købe deres flødeboller til kaffen, så det skulle jeg jo benytte mig af i pausen.
Flødebolle fra Friisholm

Og det var en rigtig god flødebolle som der faktisk ikke er noget at udsætte på.

Chokoladen er god – lidt til den søde side (hvilket er godt til dem der ikke er glade for det bitre). Skummet er perfekt klassisk vaniljeskum. Bunden er af marcipan, og jeg kunne egentlig godt have ønsket mig at den havde gjort lidt mere væsen af sig – også flødebollen som helhed.

Måske er det bare fordi jeg har smagt så mange flødeboller efterhånden at for at give topkarakter begynder jeg at forvente et festfyrværkeri i min mund. Alligevel må jeg nok gøre det i dette tilfælde – og så foretage en gensmagning ved førstkommende lejlighed for at være helt sikker. Jeg har en fornemmelse af at mine smagebetingelser ikke var helt optimale, så jeg lader min tvivl komme flødebollen til gode.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 4 kys

Samlet vurdering: 5 kys

Jeg gav 25 kr. for flødebollen på Herslev Bryghus.

Udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | En kommentar

Usædvanlige flødeboller fra Café Sicilia

I denne uge har jeg været i Ebeltoft, og heldigvis kom jeg liiiiige i tanker om en Instagram-profil hvor jeg havde set nogle flødeboller der så helt fantastiske ud! Nemlig Cafe Sicilias Usædvanlige flødeboller.

Så jeg fik lokket kæresten med forbi, og så valgte vi én hver fra montren. Det var temmelig svært at vælge, for udvalget var stort (flødebollerne ligeså), og alle varianterne så spændende ud. I cafeen viser de endda et tværsnit af flødebollerne, så man kan se hvad der venter indeni – som ofte er et centrum af f.eks. karamel eller chokolade.

Mit valg faldt på en orange flødebolle som var “appelsinchokolade med chokoladeskum”. Appelsin og chokolade klæder hinanden vildt godt, synes jeg, så sådan en måtte jeg prøve. Min kæreste valgte en traditionel med kokos. Han fik dog aldrig spist den, så det fik jeg lov til, og så kan jeg jo heldigvis få den med i anmeldelsen her.

Flødebollerne er store og flotte! Men chokoladen skuffer desværre fælt – ved det at det ikke smager af rigtig chokolade. Det er muligt at det er det, men kakaoprocenten kan ikke være ret høj, tænker jeg. På den orange flødebolle er skallen aaaaalt for sød. Jeg havde forventet lækker hvid chokolade med appelsinsmag, men den mangler virkelig karakter.

Skummet er rigtig godt flødebolleskum – der er ikke en finger at sætte på det. Klassisk smag og blød og luftig konsistens. I orangeflødebollen er der en midte af chokoladesauce.

Jeg havde desværre forventet chokoladeskum, for det stod der på skiltet (jeg kan have læst forkert), men det var altså alm. hvidt skum. Chokoladeskum kunne måske have givet lidt bitterhed til at tage det søde fra den orange skal, men i stedet blev det altså en alt for sød omgang.

Marcipanbunden gør – ligesom chokoladen – ikke meget væsen af sig. Den er overraskende tynd, og smager sådan set fint, men når den skal være så tynd, ville jeg have foretrukket en alm. vaffelbund – den havde givet noget mere bid.

Anmeldelsen

Jeg vil gerne starte med at give Café Sicilia et bonuskys for ideen, det store udvalg og det at man faktisk selv kan bestille flødeboller af lige den variant man ønsker sig med uanede muligheder for forskelligt chokolade, fyld, skum, bunde og pynt.

Når dét så er givet, må jeg som erfaren flødebollespiser sige at de to varianter jeg nu har smagt, ikke umiddelbart giver mig trang til at opsøge disse flødeboller igen. Det skulle lige være for at sammensætte en sjov variant til en særlig lejlighed, men der er det så en hindring at jeg bor på Sjælland.

En god kvalitetschokolade ville have gjort en meget stor forskel. Det er som om der er sparet på råvarerne (den tynde marcipanbund også), og det er bare ærgerligt, for det kunne have været rigtig godt. Så:

Chokolade: 2 kys
Skum: 5 kys
Bund: 3 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med lys chokolade, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | Skriv en kommentar

Veganske flødeboller fra Ærli’

Jeg har tidligere anmeldt Ærli’s flødeboller, og nu må jeg til det igen. Forleden så jeg nemlig at de lancerede en VEGANSK flødebolle som også er økologisk. Jeg har tidligere været fuldblodsveganer og elsker når der laves GODE veganske alternativer til traditionelle fødevarer. Man mister jo f.eks. ikke lysten til flødeboller bare fordi man ikke længere spiser æg! Så hurra for at Ærli’ nu er med på dét hold.

Chokoladen er stadig rigtig god!

Jeg synes skummet savner smag. Til gengæld er det bedre end hvis det havde smagt for syrligt (som jeg synes Gleans veganske skum gør) eller kunstigt. Måske ville lidt (ekstra?) vanilje gøre underværker? Men som jeg husker skummet i deres traditionelle flødebolle, kan jeg bedre lide konsistensen i denne.

Bunden er ren chokolade, og jeg kan gentage mig selv fra anmeldelsen af den traditionelle udgave: Det fungerer ganske godt selv om jeg foretrækker en bund af enten vaffel eller marcipan.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 3 kys (lidt mere smag kunne hive det op på 4)
Bund: 4 kys (chokoladen i sig selv får jo 5, men det må trække et kys fra at der ikke reelt er nogen “bund” at anmelde

Samlet vurdering: Ligesom den traditionelle udgave ender jeg på 4 kys. Og så får de ligesom Glean et bonuskys her for det veganske initiativ!

Foreløbig den bedste veganske flødebolle jeg har smagt. Jeg er naturligvis meget åben for konkurrenter – især hvis de sender mig et eksemplar at anmelde (da jeg jo desværre ikke kan komme hele landet rundt i flødebollens tjeneste som ganske ulønnet anmelder). 😋

Prisen for en æske med 4 stk. (små i størrelsen uden at være miniboller) var 45 kr. på tilbud hos Nemlig. Normalprisen er 50 kr.

Udgivet i Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Veganske flødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar

Nytårsflødebolle fra Chokoladekurven (via eGastro)

Jeg har i flere år kigget længselsfuldt på eGastros gavepakke med 12 flødeboller fra Chokoladekurven, men jeg har altså endnu ikke købt den, for … jeg vil jo anmelde dem alle sammen og derfor ikke dele med nogen. Det har jeg ikke kunnet overskue endnu. 😂

Lige i øjeblikket vil jeg faktisk gerne undgå sukker (skrev hun og havde lige anmeldt to flødeboller forleden …), så selv om jeg lagde en nytårsbestilling hos eGastro forleden, blev det altså ikke nu jeg kastede mig ud i de 12 varianter.

Men én ville jeg smage i år, så jeg kunne sige at Chokoladekurven er repræsenteret her på bloggen, for jeg har hørt så meget godt om dem. Og det blev så deres Nytårsflødebolle 2021 med Dulcey chokolade.

Jeg har tilladt mig at låne billedet af den smukke bolle fra eGastros hjemmeside.

Jeg nød bollen i stedet for kransekage på denne traditionsrige aften. Den består af kransekagebund, vaniljeskum med kerne af karamel, overtrukket med dulcey-chokolade med lakridsstykker og pyntet med kandiserede violer og guldstøv. Hva’be’har’! Mine forventninger er ærlig talt tårnhøje!

Chokoladen er meget, meget sød, men det er jo også en lys chokolade. Lakridsknaset på toppen (og i chokoladen i det hele taget) er dejlig ikke-hårdt, ikke dominerende og giver en god balance til den søde chokolade. Skummet har en god konsistens, men er også meget, meget sødt – måske især pga. karamelkernen. På det her tidspunkt i smagningen bliver jeg simpelthen nødt til at hente mig en kop kaffe – ellers bliver det en alt for sød omgang!

Kransekagebunden fungerer rigtig godt og er ikke for sød.

Anmeldelsen

Altså – kvalitetsmæssigt er der ikke noget at komme efter, og jeg har stadig lyst til at smage deres øvrige flødeboller, men som du kan se, er denne bolle bare for sød til min smag, og det er jo min smag jeg anmelder efter, så:

Chokolade: 3 kys
Skum: 3 kys
Bund: 5  kys

Samlet vurdering: 3 kys – absolut ikke pga. kvaliteten, men pga. sødme. Bare rolig – vi smages ved igen, Chokoladekurven! Jeg fornemmer at I ved hvordan man laver gode flødeboller.

P.S. Nu anmelder jeg jo kun flødeboller her på bloggen, men lad mig da lige nævne at trøffelkuglerne jeg bestilte i samme omgang, var fantastisk lækre!

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med lys chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Sæsonflødeboller | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Ærli’

Jeg har kendt til Ærli’s flødeboller i lang tid. Min chef fra Regnskabsskolen, hvor jeg arbejder en gang om ugen, taggede mig for lææææææænge siden i et opslag i en iværsættergruppe, hvor der blev spurgt til markedsføringsforslag (eller noget i den stil) af flødebollerne, og hun foreslog at de sendte mig en æske så jeg kunne anmelde dem her. “God ide” (eller noget i den stil) svarede de, men ak, jeg ventede forgæves på at modtage dem.

Så måtte det jo tage den tid det tog mig at støde på dem i en forretning, og det gjorde jeg så i går da jeg var i Irma for at købe deres kirsebærflødeboller. Ved siden af stod Spangsbergs (stort nej tak herfra), og så fik jeg pludselig øje på en æske Ærli’. Yes! Ned i kurven med dem også.

Selv om det er hårdt at skulle anmelde hele to flødeboller på en dag, så er det en byrde jeg må bære med oprejst pande!

Ærli’ kalder deres flødebolle for “den kompromisløse flødebolle”. De er glutenfri, laktosefri og økologiske. Jeg har ingen problemer med gluten og laktose, men hurra for at der findes en god flødebolle til dem der har.

Og gode er de! Især chokoladen er virkelig god.

Skummet er jeg ikke helt så vild med. Det har en konsistens som er ret “skummet” (lidt a la Summerbirds) i stedet for blødt som jeg foretrækker det. På hjemmesiden kalder de skummet for cremet og fyldigt, og det synes jeg netop ikke det er.

Bunden er ren chokolade, og det fungerer ganske godt selv om jeg foretrækker en bund af enten vaffel eller marcipan. Jeg skulle til at skrive at det med skummet og bunden vel er det kompromis man må … men så kom jeg i tanker om Ærli’s slogan.

Jeg synes ikke det er nogen særlig interessant flødebolle. Det skal naturligvis ses i lyset af hvor mange forskellige jeg har smagt og anmeldt, for det er jo heller ikke nogen dårlig flødebolle – overhovedet ikke! Det bliver bare ikke en favorit.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 3 kys
Bund: 4 kys (chokoladen i sig selv får jo 5, men det må trække et kys fra at der ikke reelt er nogen “bund” at anmelde

Samlet vurdering: Jeg vakler mellem 3 og 4 kys jf. min kys-skala, som siger at dem på 4 køber jeg gerne igen. Og det GØR jeg også gerne – men kun hvis der ikke er en flødebolle med bedre skum at få. Skummet trækker ned på 3, som er dem jeg “nok ikke kommer til at købe igen”. Men de er faktisk gode nok til en 4’er. Så: 4 kys!

Prisen for en æske med 4 stk. var 79 kr. i Irma.

Udgivet i Flødeboller med mørk chokolade, Glutenfrie flødeboller, Økologiske flødeboller | En kommentar

Kirsebærflødeboller fra Irma (limited edition)

Jeg kan ikke tåle at læse om en lækker flødebolle jeg ikke kan få fingrene i. Der opstår en lille besættelse i min hjerne efter at finde den, for jeg kan jo ikke have en flødebolleblog uden at smage dem alle sammen!

Senest var det et Facebook-opslag fra Pernille Melsted der gjorde mig opmærksom på at Irma p.t. har flødeboller med kirsebærskum. Oh my! Irmas flødeboller er gode, og kombinationen af mørk chokolade, marcipan og kirsebær er jo “a match made in heaven”.

Men jeg bor ikke lige ved en Irma. Jeg forsøgte mig hos en SuperBrugsen og en Kvickly som har en hylde med Irma-varer, men ak, hylderne indeholdt ikke lige flødebollerne.

Da jeg skulle hjem fra juleferie hos min mor i går, sagde den lille besættelse i hjernen: “der må ligge en Irma på ruten”, og åh ja, Irma i Greve blev min flødebolleredning!

Hvordan smager de så?

“Selvfølgelig” er der absolut intet galt med de flødeboller. Lækker, tyk chokolade og dejligt skum med god kirsebærsmag (og små syrlige stykker kirsebær, som du kan se på billedet) – og især når man når ned til den gode marcipanbund går kombinationen op i en højere enhed. En skøn, skøn flødebolle!

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 5 kys

Prisen for 4 stk. var 50 kr.

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Ikke kategoriseret, Økologiske flødeboller | En kommentar

Flødeboller fra Dagens Kys

I går startede jeg dagen med en tur på min spinningcykel, og det var vist meget godt. Posten leverede nemlig senere på dagen 4 store flødeboller fra Dagens Kys!

Fire flødeboller fra Dagens Kys

Og kan jeg nøjes med én flødebolle når jeg har en kasse med 4? Næ! Jeg indrømmer åbent at jeg spiste dem alle sammen på samme dag – fordelt over hele dagen, dog. 😉

Nå, til sagen:

I alle mine år som flødebolleentusiast, har jeg tænkt at nogen burde lave en bananflødebolle. Jeg spiste skumbananer og tænkte at når chokolade og bananskum passer så godt sammen, hvorfor er der så ikke nogen der har tænkt det ind i en flødebolle?? Og nu er den her endelig:

Bananflødebollen

Det var den første jeg kastede mig over, og jeg elskede den!

Jeg er sikker på at man med held kunne lave en bananflødebolle af gourmettypen med mere naturtro banansmag, men skummet i bananflødebollen smager lige præcis (og har samme farve) som en god, gammeldags syntetisk skumbanan, og det er helt perfekt!

Chokoladen er god (54,5 % belgisk chokolade), og det gule krymmel giver dejligt knas.

Marcipanbunden overrasker mig, for den er ikke blød som de fleste andre, men bagt og fast, så den minder om en kiksebund. Det giver en kransekageagtig fornemmelse som er ret lækker.

Lakridsflødebollen

Jeg er altid spændt når jeg tager en bid af en ukendt lakridsflødebolle, for det kan både være virkelig godt og virkelig skidt. Heldigvis er Dagens Kys’ udgave virkelig god. Skummet smager dejligt af sød lakrids (som sød, blød Panda-lakrids).

Det er godt afbalanceret med den hvide chokolade, og jeg glæder mig over at der er mere lakridskrymmel end det tørrede hindbærpynt der ofte kan være lidt for dominerende i sin syrlighed. Det er det ikke her.

Saltkaramelflødebollen

Jeg har ikke så meget at sige til den andet end at den var lige så god som de andre. Jeg havde forventet at den måske ville indeholde noget flydende karamel, men det gjorde den ikke (jeg ved heller ikke hvorfor jeg forventede det). Chokoladen smager til gengæld virkelig godt af karamel.

Og her skal jeg måske nævne at for alle flødebollerne gælder det at skummet har en skøn guf-agtig konsistens. Det er lige som det skal være.

Kokosflødebollen (der overrasker)

Jeg er normalt ikke særlig vild med kokosflødeboller, men denne her overrasker positivt. Den får bonuspoint for faktisk at smage af kokos! Altså skummet har kokossmag, og det berettiger kokospynten – som i øvrigt er behageligt afdæmpet, så jeg ikke sidder med min sædvanlige fornemmelse af ikke at kunne smage chokoladen for kokos.

Samlet

Der findes flere kategorier af håndlavede flødeboller. Nogle (f.eks. Summerbird) er nærmest mere konfekt end flødebolle, andre er helt klassiske (f.eks. Frelsen), og så er der de mere legende og slik-agtige (på den gode måde). Dages Kys er i den sidste kategori, synes jeg. Jeg har lyst til at smage alle de spændende varianter, så jeg må bare i gang med at bestille når det bliver muligt.

Anmeldelsen

Chokolade: 4 kys
Skum: 5 kys
Bund: 4 kys

Samlet vurdering: 4 kys

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Lakridsflødeboller | Skriv en kommentar

Heartland Grand Cru fra Summerbird

I mandags delte jeg en Summerbird-annonce på facebook og skrev det her (se nederst på billedet):

Den slags sjov betaler sig åbenbart, for i dag ringede min kusine grinende til mig og spurgte om jeg havde fundet noget. Hmm, det havde jeg ikke lige, og så måtte hun jo afsløre (for at de ikke skulle stå og smelte et sted) at hun altså havde sendt mig flødeboller og fået besked om at de var leveret i går. Så jeg måtte ud i postkassen, og sørme om ikke der ventede mig denne lækre æske!

Hurra for sjove kusiner!

Nå, til sagen!

Chokoladen er dækket med det er må være pistacie og rabarber (ifølge deklarationen på æsken). Flot ser det ud! Det smager syrligt, og det er FOR syrligt til min smag. Det hjælper lidt at komme længere ned og får det lækre jordbærguf med for hver bid – så er syrligheden bedre afstemt med det søde skum og den mørke chokolade. Men nej, jeg er altså ikke fan.*

På æsken skriver de jordbærguf og ikke jordbærskum, så jeg går ud fra at det er produceret anderledes end skummet i deres øvrige flødeboller. Det er da også tykkere i konsistensen, men faktisk har det en mere “rigtig” flødebolleskumkonsistens end deres skum ellers har. Det er kun et plus!

Marcipanbunden er ikke overraskende også præcis som den skal være.

Som sædvanlig ikke meget at udsætte på Summerbirds flødeboller. Faktisk kan jordbærguffet få et bonuskys for at have konsistens som flødebolleskum!

Anmeldelsen

Chokolade: 3 kys (eller chokoladen får egentlig 5, men drysset tager fokus, så det trækker ned)
Skum: 5 kys (og et bonuskys for at vise at Summerbird faktisk godt kan lave den rigtige konsistens)
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 3 kys (kvalitetsmæssigt burde den have 5, men nej, jeg kommer ikke til at købe den igen pga. det syrlige drys)

Som altid skal lyde et højt hurra for at de er økologiske. Især fordi vi ikke gider noget med buræg eller det der ligner – jeg kigger strengt på jer, yndlingsFrellsen (I må endelig rette mig hvis jeg tager fejl).

Vil du overraske nogen med en æske som min kusine gjorde, kan de købes hos Summerbird her: Heartland Grand Cru


*Note: Denne anmeldelse har jeg ændret siden jeg først udgav den. Da jeg fik smagt en mere nogle dage senere, måtte jeg konstatere at jeg faktisk ikke var så positiv. Jeg tror jeg ved første bid var opløftet af historien om hvordan jeg fik dem, og det påvirkede mit syn på flødebollen. Jeg gav den først 5 kys – som betyder at jeg helt sikkert vil købe dem igen, men den er altså røget ned på 3, for jeg kommer ikke til at købe dem igen.

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Jordbærflødeboller, Økologiske flødeboller | Skriv en kommentar

Veganske flødeboller fra Glean

I går fik jeg besøg af min veninde fra København. Jeg havde netop læst at man kunne købe gode veganske flødeboller i Torvehallerne, og min venindes datter var så sød gerne at ville hente en æske som hendes mor kunne tage med hjem til mig. Jeg sendte hende en hund på MobilePay, og det var nok til 4 stk.

Venindehygge med veganske flødeboller fra Glean

Jeg bestilte en almindelig, en med hindbær, en med passionsfrugt og en med mokka/karamel.

Veganske flødeboller fra Glean

Jeg har LÆNGE gerne villet smage veganske flødeboller – ja, siden jeg selv var veganer. Det er jeg ikke (fuldblods) længere, men kan jeg få en lækker vare uden animalske produkter, vælger jeg helst den. Og jeg havde godt læst at man kan piske skum af kogevandet (eller dåsevandet) fra kikærter, men bare aldrig selv fået eksperimenteret med det, så det var en glæde at læse at Glean har sat flødeboller med aquafaba – som kikærtevandet hedder – i produktion.

Jeg startede med at smage den almindelige. Jeg synes den regulære flødebolle skal smages først, så jeg kan bedømme grundkvaliteten, så selv om der var flere spændende varianter jeg egentlig var mere nysgerrig efter at smage, måtte jeg have den med i æsken.

Almindelig vegansk flødebolle fra Glean

Chokoladen er supergod. Hverken for tyk eller tynd og med et godt knæk. Skummet har den helt rigtige konsistens – der er intet der afslører at det ikke er lavet på æggehvider. Smagen er derimod for syrlig, synes jeg. Ikke spor dårlig (og der er ikke antydningen af kikærter!), men bare for syrlig til mig. Syrligheden gør at jeg faktisk synes det bliver for kvalmt når jeg er ved at nå ned til bunden. Sådan har jeg det normalt ikke med flødebolleskum. Den glimrende marcipanbund hjælper dog med at afbalancere smagsoplevelsen, og det samlede indtryk er en god flødebolle.

En halv hindbærflødebolle fra Glean

Hindbærbollen er en fin oplevelse. Der kan jeg bedre tilgive syrligheden fordi det passer med den syrlighed jeg også forventer af noget med hindbær

Mokka/karamel-flødebolle fra Glean

Mokka/karamel er også ganske udmærket. Dog synes jeg også her syrligheden er lidt forstyrrende, men det hjælper med bitterheden fra mokkaen.

Passionsflødebolle fra Glean

3 flødeboller var nok på en dag, så passionsbollen gemte jeg til i dag. Her passer skummets syrlighed glimrende, synes jeg. Den bliver min favorit af de 4 jeg nu har smagt.

Alt i alt rigtig gode flødeboller, men med et “men” i det syrlige skum der desværre forhindrer den absolutte topkarakter jeg ellers gerne ville give.

Er du veganer, vil du nyde at du nu endelig kan spise gode flødeboller! 🙌

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: konsistensen er 4 kys værd, men syrligheden hiver det ned på 3 kys
Bund: 4  kys

Samlet vurdering: 4 kys – og så får de sgu også et bonuskys for det veganske initiativ! Jeg vil meget gerne smage de øvrige – og kommende – smagsvarianter.

Find forhandlerlisten her – måske kan Glean også levere til din lokale helsekost?

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Glutenfrie flødeboller, Hindbærflødeboller, Hjemmelavede flødeboller, Moccaflødeboller, Mokkaflødeboller, Passionsflødeboller, Veganske flødeboller | Skriv en kommentar