Usædvanlige flødeboller fra Café Sicilia

I denne uge har jeg været i Ebeltoft, og heldigvis kom jeg liiiiige i tanker om en Instagram-profil hvor jeg havde set nogle flødeboller der så helt fantastiske ud! Nemlig Cafe Sicilias Usædvanlige flødeboller.

Så jeg fik lokket kæresten med forbi, og så valgte vi én hver fra montren. Det var temmelig svært at vælge, for udvalget var stort (flødebollerne ligeså), og alle varianterne så spændende ud. I cafeen viser de endda et tværsnit af flødebollerne, så man kan se hvad der venter indeni – som ofte er et centrum af f.eks. karamel eller chokolade.

Mit valg faldt på en orange flødebolle som var “appelsinchokolade med chokoladeskum”. Appelsin og chokolade klæder hinanden vildt godt, synes jeg, så sådan en måtte jeg prøve. Min kæreste valgte en traditionel med kokos. Han fik dog aldrig spist den, så det fik jeg lov til, og så kan jeg jo heldigvis få den med i anmeldelsen her.

Flødebollerne er store og flotte! Men chokoladen skuffer desværre fælt – ved det at det ikke smager af rigtig chokolade. Det er muligt at det er det, men kakaoprocenten kan ikke være ret høj, tænker jeg. På den orange flødebolle er skallen aaaaalt for sød. Jeg havde forventet lækker hvid chokolade med appelsinsmag, men den mangler virkelig karakter.

Skummet er rigtig godt flødebolleskum – der er ikke en finger at sætte på det. Klassisk smag og blød og luftig konsistens. I orangeflødebollen er der en midte af chokoladesauce.

Jeg havde desværre forventet chokoladeskum, for det stod der på skiltet (jeg kan have læst forkert), men det var altså alm. hvidt skum. Chokoladeskum kunne måske have givet lidt bitterhed til at tage det søde fra den orange skal, men i stedet blev det altså en alt for sød omgang.

Marcipanbunden gør – ligesom chokoladen – ikke meget væsen af sig. Den er overraskende tynd, og smager sådan set fint, men når den skal være så tynd, ville jeg have foretrukket en alm. vaffelbund – den havde givet noget mere bid.

Anmeldelsen

Jeg vil gerne starte med at give Café Sicilia et bonuskys for ideen, det store udvalg og det at man faktisk selv kan bestille flødeboller af lige den variant man ønsker sig med uanede muligheder for forskelligt chokolade, fyld, skum, bunde og pynt.

Når dét så er givet, må jeg som erfaren flødebollespiser sige at de to varianter jeg nu har smagt, ikke umiddelbart giver mig trang til at opsøge disse flødeboller igen. Det skulle lige være for at sammensætte en sjov variant til en særlig lejlighed, men der er det så en hindring at jeg bor på Sjælland.

En god kvalitetschokolade ville have gjort en meget stor forskel. Det er som om der er sparet på råvarerne (den tynde marcipanbund også), og det er bare ærgerligt, for det kunne have været rigtig godt. Så:

Chokolade: 2 kys
Skum: 5 kys
Bund: 3 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med lys chokolade, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.