Veganske flødeboller fra Glean

I går fik jeg besøg af min veninde fra København. Jeg havde netop læst at man kunne købe gode veganske flødeboller i Torvehallerne, og min venindes datter var så sød gerne at ville hente en æske som hendes mor kunne tage med hjem til mig. Jeg sendte hende en hund på MobilePay, og det var nok til 4 stk.

Venindehygge med veganske flødeboller fra Glean

Jeg bestilte en almindelig, en med hindbær, en med passionsfrugt og en med mokka/karamel.

Veganske flødeboller fra Glean

Jeg har LÆNGE gerne villet smage veganske flødeboller – ja, siden jeg selv var veganer. Det er jeg ikke (fuldblods) længere, men kan jeg få en lækker vare uden animalske produkter, vælger jeg helst den. Og jeg havde godt læst at man kan piske skum af kogevandet (eller dåsevandet) fra kikærter, men bare aldrig selv fået eksperimenteret med det, så det var en glæde at læse at Glean har sat flødeboller med aquafaba – som kikærtevandet hedder – i produktion.

Jeg startede med at smage den almindelige. Jeg synes den regulære flødebolle skal smages først, så jeg kan bedømme grundkvaliteten, så selv om der var flere spændende varianter jeg egentlig var mere nysgerrig efter at smage, måtte jeg have den med i æsken.

Almindelig vegansk flødebolle fra Glean

Chokoladen er supergod. Hverken for tyk eller tynd og med et godt knæk. Skummet har den helt rigtige konsistens – der er intet der afslører at det ikke er lavet på æggehvider. Smagen er derimod for syrlig, synes jeg. Ikke spor dårlig (og der er ikke antydningen af kikærter!), men bare for syrlig til mig. Syrligheden gør at jeg faktisk synes det bliver for kvalmt når jeg er ved at nå ned til bunden. Sådan har jeg det normalt ikke med flødebolleskum. Den glimrende marcipanbund hjælper dog med at afbalancere smagsoplevelsen, og det samlede indtryk er en god flødebolle.

En halv hindbærflødebolle fra Glean

Hindbærbollen er en fin oplevelse. Der kan jeg bedre tilgive syrligheden fordi det passer med den syrlighed jeg også forventer af noget med hindbær

Mokka/karamel-flødebolle fra Glean

Mokka/karamel er også ganske udmærket. Dog synes jeg også her syrligheden er lidt forstyrrende, men det hjælper med bitterheden fra mokkaen.

Passionsflødebolle fra Glean

3 flødeboller var nok på en dag, så passionsbollen gemte jeg til i dag. Her passer skummets syrlighed glimrende, synes jeg. Den bliver min favorit af de 4 jeg nu har smagt.

Alt i alt rigtig gode flødeboller, men med et “men” i det syrlige skum der desværre forhindrer den absolutte topkarakter jeg ellers gerne ville give.

Er du veganer, vil du nyde at du nu endelig kan spise gode flødeboller! 🙌

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: konsistensen er 4 kys værd, men syrligheden hiver det ned på 3 kys
Bund: 4  kys

Samlet vurdering: 4 kys – og så får de sgu også et bonuskys for det veganske initiativ! Jeg vil meget gerne smage de øvrige – og kommende – smagsvarianter.

Find forhandlerlisten her – måske kan Glean også levere til din lokale helsekost?

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Glutenfrie flødeboller, Hindbærflødeboller, Hjemmelavede flødeboller, Moccaflødeboller, Mokkaflødeboller, Passionsflødeboller, Veganske flødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.