Flødeboller fra Dagens Kys

I går startede jeg dagen med en tur på min spinningcykel, og det var vist meget godt. Posten leverede nemlig senere på dagen 4 store flødeboller fra Dagens Kys!

Fire flødeboller fra Dagens Kys

Og kan jeg nøjes med én flødebolle når jeg har en kasse med 4? Næ! Jeg indrømmer åbent at jeg spiste dem alle sammen på samme dag – fordelt over hele dagen, dog. 😉

Nå, til sagen:

I alle mine år som flødebolleentusiast, har jeg tænkt at nogen burde lave en bananflødebolle. Jeg spiste skumbananer og tænkte at når chokolade og bananskum passer så godt sammen, hvorfor er der så ikke nogen der har tænkt det ind i en flødebolle?? Og nu er den her endelig:

Bananflødebollen

Det var den første jeg kastede mig over, og jeg elskede den!

Jeg er sikker på at man med held kunne lave en bananflødebolle af gourmettypen med mere naturtro banansmag, men skummet i bananflødebollen smager lige præcis (og har samme farve) som en god, gammeldags syntetisk skumbanan, og det er helt perfekt!

Chokoladen er god (54,5 % belgisk chokolade), og det gule krymmel giver dejligt knas.

Marcipanbunden overrasker mig, for den er ikke blød som de fleste andre, men bagt og fast, så den minder om en kiksebund. Det giver en kransekageagtig fornemmelse som er ret lækker.

Lakridsflødebollen

Jeg er altid spændt når jeg tager en bid af en ukendt lakridsflødebolle, for det kan både være virkelig godt og virkelig skidt. Heldigvis er Dagens Kys’ udgave virkelig god. Skummet smager dejligt af sød lakrids (som sød, blød Panda-lakrids).

Det er godt afbalanceret med den hvide chokolade, og jeg glæder mig over at der er mere lakridskrymmel end det tørrede hindbærpynt der ofte kan være lidt for dominerende i sin syrlighed. Det er det ikke her.

Saltkaramelflødebollen

Jeg har ikke så meget at sige til den andet end at den var lige så god som de andre. Jeg havde forventet at den måske ville indeholde noget flydende karamel, men det gjorde den ikke (jeg ved heller ikke hvorfor jeg forventede det). Chokoladen smager til gengæld virkelig godt af karamel.

Og her skal jeg måske nævne at for alle flødebollerne gælder det at skummet har en skøn guf-agtig konsistens. Det er lige som det skal være.

Kokosflødebollen (der overrasker)

Jeg er normalt ikke særlig vild med kokosflødeboller, men denne her overrasker positivt. Den får bonuspoint for faktisk at smage af kokos! Altså skummet har kokossmag, og det berettiger kokospynten – som i øvrigt er behageligt afdæmpet, så jeg ikke sidder med min sædvanlige fornemmelse af ikke at kunne smage chokoladen for kokos.

Samlet

Der findes flere kategorier af håndlavede flødeboller. Nogle (f.eks. Summerbird) er nærmest mere konfekt end flødebolle, andre er helt klassiske (f.eks. Frelsen), og så er der de mere legende og slik-agtige (på den gode måde). Dages Kys er i den sidste kategori, synes jeg. Jeg har lyst til at smage alle de spændende varianter, så jeg må bare i gang med at bestille når det bliver muligt.

Anmeldelsen

Chokolade: 4 kys
Skum: 5 kys
Bund: 4 kys

Samlet vurdering: 4 kys

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Lakridsflødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.