Juleflødeboller fra Anker Chokolade

Jeg er vokset op i Stenløse, og lige så længe jeg kan huske, har Centerkiosken ligget i den ene ende af gågaden.

Da jeg var inde på min Facebook-side Jeg ELSKER flødeboller forleden, fik jeg øje på at de reklamerede med at de havde fået et lille parti af Ankers juleflødeboller hjem. Og da jeg alligevel skulle besøge min mor i Stenløse få dage efter, håbede jeg at være heldig at nå at få en æske med. Og det var jeg!

Jeg kendte ikke Anker Chokolade andet end af navn, men jeg kan se på deres hjemmeside at de gør sig meget i flødeboller, så det burde jeg jo!

Nå, til sagen:

Der er to forskellige boller i æsken, en hvid med kirsebærskum og en brun med appelsinskum. Og som altid glæder det mig usigeligt at de er økologiske (fordi æggene til skummet derfor ikke kommer fra burhøns).

Den brune

Chokoladen er supergod! Den har det rette knæk og en god tykkelse.

En god ting ved disse boller, bemærker jeg, er at de er lidt flade så man nemt kan tage en bid og få både chokolade, skum og bund med i samme bid.

Skummet har en god konsistens, men er også ret syrligt – og faktisk lidt for syrligt til min smag, selv om det også smager fint af appelsin. Det afstemmes naturligvis lidt af chokolade og marcipan, men ikke helt nok, synes jeg.

Marcipanbunden er rigtig god – der er, som ved chokoladen, ikke noget at komme efter.

Den hvide

Jeg synes altid det er svært at vurdere om hvid chokolade er god, for … er den nogensinde det – sådan rigtigt? 😉 Men altså: Den fejler ikke noget, om jeg så må sige.

Men skummet er igen for syrligt til mig, og her savner jeg så endnu mere at den kunne afbalanceres af en mørk chokolade. Men konsistensen er altså stadig god, og man kan også tydeligt smage at det er kirsebærskum. Farven er skøn!

Samme gode marcipanbund.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 3 kys – dog (som alt det andet) en smagssag, er jeg klar over, så hvis du kan lide noget der er til den syrlige side, skal du ikke lytte til mig. 🙂
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 4 kys

Selv om lige disse to boller ikke 100 % faldt i min smag pga. syrligheden, har jeg lyst til at smage alle Ankers andre varianter, for kvalitetsmæssigt var der absolut ikke noget at komme efter. Og så kan det jo være de kommer op på en 5’er!

Jeg gav 96 kr. for æsken med 4 flødeboller i Centerkiosken.

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Sæsonflødeboller, Økologiske flødeboller og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.