Classic flødebolle fra A XOCO

På vej hjem fra generalprøve på Københavns Postorkesters forårskoncert (jeg spiller tværfløjte) blev jeg lokket i uføre af to af mine medmusikanter. Okay, indrømmet, jeg skulle ikke lokkes ret meget – mine fødder fulgte faktisk bare med af sig selv da der blev sagt “skal vi ikke besøge Summerbird i Torvehallerne og købe flødeboller?”.

Jeg vidste jo fra sidst jeg besøgte Torvehallerne, at A XOCO ligger lige over for Summerbird, så jeg øjnede muligheden for at få deres Classic flødebolle med hjem, for den har jeg jo endnu hverken smagt eller anmeldt. Jo, denne blog ER i sandhed verdens bedste undskyldning for at spise flødeboller.

Her til eftermiddag er jeg så tager på cafe for at sidde og arbejde lidt, så jeg har sneget flødebollen med til min cafe latte.

Classic flødebolle fra A XOCO - til en god cafe latte

Hmm, den virker en anelse syrlig. Da jeg tager den første bid, tænker jeg faktisk “gad vide om de alligevel fik givet mig en af dem med citron?” Så jeg kigger lige på deres hjemmeside, og ganske rigtigt, der er lidt citron i skummet: “Tyk marcipanbund af A XOCOs egen marconamarcipan. Skummet er pisket med rørsukker og dansk honning, tilsat et drys Læsø sydesalt, vanilje og et par dråber citronsaft for at afbalancere sødmen. Til sidst er flødebollen overtrukket med intens mørk 72% chokolade.” Det var faktisk ikke lige hvad jeg forventet, endsige havde lyst til. Jeg synes ikke det gør noget godt. Citronsmagen virker unaturlig, og jeg synes faktisk det ødelægger oplevelsen. Det hjælper selvfølgelig heller ikke på det at det ligefrem kom bag på mig. Det sjove er jo at jeg faktisk kunne lide deres Classic with a twist, som netop indeholdt citron og sydesalt, men jeg har svært ved at vurdere (fordi jeg ganske enkelt ikke kan huske smagen af den anden tydeligt nok), om det i virkeligheden ER den samme flødebolle. Så jeg må give en bedømmelse ud fra hvad jeg synes om denne her flødebolle lige nu og her. Og ærlig talt: Jeg ville ønske at jeg i stedet var gået over på den anden side og havde købt en Grand Cru fra Summerbird

Anmeldelsen

Chokolade: 4 kys
Skum:  2 kys
Bund: 3 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | Skriv en kommentar

Lakridsflødebolle fra A XOCO

Dette bliver en hurtig anmeldelse, for jeg har ikke ret meget tid i dag, men kom forbi A XOCO inde på Gl. Kongevej i dag og måtte lige have deres lakridsflødebolle med hjem. Den har jeg nemlig aldrig smagt, og det var faktisk pga. den jeg sidst tog forbi A XOCO i Torvehallerne, hvor jeg så i stedet kom hjem med deres sjove “Classic with a twist”

Alle ved jo at flødeboller ikke kan holde sig i mere end en time 😉 så jeg er nødt til at spise den og anmelde den med det samme på trods af alt for lidt tid til at skrive en ordentlig smøre. Læs resten

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med hvid chokolade, Lakridsflødeboller | Skriv en kommentar

Fløderuller fra Peter Beier

Jeg fik for nylig en middagsinvitation fra en jeg ikke kendte. Den takkede jeg ja til, og i sidste uge mødtes vi så til lækker vegetarmad. Og der fik jeg en overraskelse. Det her rare menneske havde nemlig set at jeg anmelder flødeboller her, så han havde købt mig en gave og hev denne her op:

Køletaske fra Peter Beier

Hva’ si’r du så? Læs resten

Udgivet i Flødeboller med mørk chokolade, Fløderuller, Hjemmelavede flødeboller, Kokosboller, Moccaflødeboller, Mokkaflødeboller | Skriv en kommentar

Irmas hjemmelavede flødeboller (af Sv. Michelsen)

En dag for lææææænge siden købte jeg flødeboller på vej hjem fra arbejde. Jeg skrev anmeldelsen her, og så glemte jeg ellers at lægge den på bloggen – sikke noget. 🙂 Men her kommer den altså.

I æsken er der to hvide og to mørke flødeboller. Begge slags er med marcipanbund.

Sv. Michelsens flødeboller (fra Irma)

Den mørke

Chokoladen er dejlig tyk og mørk. Skummet er lækkert og sejt (på den gode måde). Marcipanbunden er rigtig god. En god flødebolle – der er ikke så meget at sige til det. 🙂

Den hvide

Den hvide chokolade bliver gjort knapt så sød af den kakao der er drysset over den, og det er godt. Jeg troede aldrig jeg skulle foretrække en hvid flødebolle frem for en mørk, men lige her må jeg sige at den hvide er mere konfekt-agtig og lækker. Den bør i øvrigt have et bonuspoint for sit flotte udseende – jeg synes den ser vildt lækker ud.

Anmeldelsen

Chokolade: 4 kys
Skum: 4 kys
Bund: 4  kys

Samlet vurdering: 4 kys

Tilføjelse 11 år efter!

Tja, jeg har sgu lige købt en pakke magen til (man skal jo nå det inden Irma lukker 😢), og enten har min smag ændret sig (muligt), min bedømmelse blevet mildere, eller de har ændret på opskriften, for de skal altså op på en 5’er! Altså:

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 5  kys

Samlet vurdering: 5 kys – der er sgu ikke noget at komme efter.

Og jeg foretrækker den mørke nu. Sådan kan det skifte. Det afhænger måske også af dagssmag. 🙂

Udgivet i Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | En kommentar

Grand Cru White mini fra Summerbird

Ikke så lang indledning til dette indlæg – den kan du evt. læse her: Grand Cru-flødeboller fra Summerbird

Miniflødeboller fra Summerbird

Denne her lille hvide flødebolle har passionsfrugt-skum, noget hindbær/rålakrids-drys ovenpå og en lakridsmarcipanbund. Ærlig talt giver det ikke rigtig nogen mening at anmelde chokolade, skum og bund for sig, for det her er et lille stykke konfekt helt for sig selv. Meget specielt og meget lækkert. Derfor bare:

Samlet vurdering: 5 kys

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med marcipanbund, Lakridsflødeboller | Skriv en kommentar

Grand Cru-flødeboller fra Summerbird

Da jeg var i Torvehallerne forleden hvor jeg købte en flødebolle hos A XOCO, købte jeg også et par flødeboller fra Summerbird. Og det er ikke fordi jeg ikke har smagt deres gode Grand Cru-flødeboller før, men jeg har jo ikke anmeldt dem her, så jeg er “desværre” nødt til at smage dem igen. 😉 Læs resten

Udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | En kommentar

Classic with a twist fra A XOCO

Jeg var en tur i Torvehallerne inde ved Nørreport i dag. Der stødte jeg på en butik jeg ikke har set før, A XOCO, og de sælger bl.a. flødeboller. De har normalt 3 slags, kan jeg se på deres hjemmeside, men heldigvis for mine hofter havde de kun én slags tilbage i dag, og det  var en “Classic with a twist”. Twistet består i at skummet indeholder lidt citron og Læsø-salt. Det lyder spændende, og jeg glæder mig meget til at smage den. Læs resten

Udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller | 3 kommentarer

Flødeboller fra Kjærstrup

Jeg er lige fyldt 40 og fik af et par gæster 4 flødeboller fra Kjærstrup ude i Field’s. Mums, de ser gode ud!

<billede desværre forsvundet>

Da jeg ikke selv har valgt dem i butikken, aner jeg ikke hvad der er i dem, så jeg må smage mig frem (pokkers!). Læs resten

Udgivet i Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Kokosboller | Skriv en kommentar

Flødeboller fra Liflis i Valby

Jeg har været til gløgg og æbleskiver hos min bror i Valby i dag. På vej derhen kom jeg tilfældigvis forbi Liflis, en slikbutik på Valbylanggade hvis hjemmelavede flødeboller Connie Mårtensen har anbefalet mig at smage.

Det var ikke alle smagsvarianter de havde hjemme, der manglede kokos og marcipan, men jeg fik en almindelig, en med mokka og en med jordbær. Læs resten

Udgivet i Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Jordbærflødeboller, Moccaflødeboller, Mokkaflødeboller | Skriv en kommentar

Fløderuller med og uden kokos fra Magasin

Som du måske har læst, var jeg i tirsdags på besøg på den chokoladefabrik der laver Magasins chokolade. Der fik jeg smagsprøver med hjem, bl.a. et par flødeboller, eller nærmere fløderuller da de er aflange. Jeg lovede ikke at lægge billeder ud af dem, for dem jeg fik, var fra den uundgåelige pulje af misfostre der opstår under produktionen. 😉 Men smagen er jo i orden. Læs resten

Udgivet i Flødeboller med mørk chokolade, Fløderuller, Hjemmelavede flødeboller, Kokosboller | Skriv en kommentar