Classic flødebolle fra A XOCO

På vej hjem fra generalprøve på Københavns Postorkesters forårskoncert (jeg spiller tværfløjte) blev jeg lokket i uføre af to af mine medmusikanter. Okay, indrømmet, jeg skulle ikke lokkes ret meget – mine fødder fulgte faktisk bare med af sig selv da der blev sagt “skal vi ikke besøge Summerbird i Torvehallerne og købe flødeboller?”.

Jeg vidste jo fra sidst jeg besøgte Torvehallerne, at A XOCO ligger lige over for Summerbird, så jeg øjnede muligheden for at få deres Classic flødebolle med hjem, for den har jeg jo endnu hverken smagt eller anmeldt. Jo, denne blog ER i sandhed verdens bedste undskyldning for at spise flødeboller.

Her til eftermiddag er jeg så tager på cafe for at sidde og arbejde lidt, så jeg har sneget flødebollen med til min cafe latte.

Classic flødebolle fra A XOCO - til en god cafe latte

Hmm, den virker en anelse syrlig. Da jeg tager den første bid, tænker jeg faktisk “gad vide om de alligevel fik givet mig en af dem med citron?” Så jeg kigger lige på deres hjemmeside, og ganske rigtigt, der er lidt citron i skummet: “Tyk marcipanbund af A XOCOs egen marconamarcipan. Skummet er pisket med rørsukker og dansk honning, tilsat et drys Læsø sydesalt, vanilje og et par dråber citronsaft for at afbalancere sødmen. Til sidst er flødebollen overtrukket med intens mørk 72% chokolade.” Det var faktisk ikke lige hvad jeg forventet, endsige havde lyst til. Jeg synes ikke det gør noget godt. Citronsmagen virker unaturlig, og jeg synes faktisk det ødelægger oplevelsen. Det hjælper selvfølgelig heller ikke på det at det ligefrem kom bag på mig. Det sjove er jo at jeg faktisk kunne lide deres Classic with a twist, som netop indeholdt citron og sydesalt, men jeg har svært ved at vurdere (fordi jeg ganske enkelt ikke kan huske smagen af den anden tydeligt nok), om det i virkeligheden ER den samme flødebolle. Så jeg må give en bedømmelse ud fra hvad jeg synes om denne her flødebolle lige nu og her. Og ærlig talt: Jeg ville ønske at jeg i stedet var gået over på den anden side og havde købt en Grand Cru fra Summerbird

Anmeldelsen

Chokolade: 4 kys
Skum:  2 kys
Bund: 3 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.