Flødeboller fra Frederiksberg Chokolade

Flødeboller fra Frederiksberg ChokoladePå vej til min brors 50 års fødselsdag i Valby, skulle jeg lige ind i Den Hemmelige Cafe på Vesterbro med nogle bøger de skulle have i kommission. Derfra skulle jeg så med en bus videre fra Frederiksberg Alle, og så var det det slog mig: Der ligger Frederiksberg Chokolade da vist. Jeg havde aldrig besøgt butikken, men har fået den anbefalet igen og igen, og da det føltes som enormt længe siden jeg sidst havde fået (og anmeldt) en god flødebolle, valgte jeg at besøge butikken og købe et par stykker. 

Det blev til 4 stk – en almindelig, en med blåbær, en med hindbær og en med mokka, men de havde 4 varianter mere (kokos, lakrids, marcipanbund og nougat/nøddebund) som jeg så må gemme til en anden gang. Der ER trods alt grænser for hvor mange jeg kan fylde i mig til én anmeldelse, og er disse fire gode, kan jeg jo altid tage forbi og købe resten en anden dag. Det er jeg i øvrigt nødt til, for de havde noget andet sjovt som jeg bare prøve engang: Kæmpeflødeboller til 100 kr. pr. stk.! De skal klart prøves til et selskab – især fordi jeg absolut have sådan en med på min blog her! Der lå en 3-4 stykker i montren, og jeg spekulerede over hvor meget salg der mon er i dem, men det må jeg spørge om næste gang jeg kommer forbi. Nu må det gælde de fire flødeboller jeg faktisk købte:

Den almindelige
Superlet og lækkert skum. Lige tilpas sødme med en let smag af vanilje (man kan faktisk se vaniljekornene i) og en dejlig luftig konsistens. Chokoladen er rigtig god og ikke for sød. Jeg kunne dog godt have ønsket mig at den havde lidt mere karakter. Vaffelbunden er god, men lidt blød i det – den måtte gerne have været sprød. Men en dejlig “rigtig” flødebolle.

Blåbærflødebollen
Mmmmmm, er mit første udbrud da jeg tager en bid af blåbærbollen.

Blåbærflødebolle fra Frederiksberg Chokolade

Chokoladen og blåbærskummet klæder hinanden virkelig godt. Og der ER faktisk blåbær(syltetøj?) i skummet – det er ikke bare et smagsstof. Rigtig lækkert.

Hindbærflødebollen
Jeg var spændt på om der var hindbærstykker i hindbærbollen, og ganske rigtigt vidner små hindbærkerner om at det ikke bare er et kunstigt smagsstof der giver skummet den fine lyserøde farve og den syrligsøde smag. Faktisk lidt for syrligsød til mig – det bliver for kvalmt, synes jeg, men bestemt en god flødebolle.

Mokkaflødebollen
Mokkabollen er der ikke så meget at sige til. Den er meget klassisk. Bestemt ikke ringe, ja, faktisk rigtig god, men ikke noget særligt.

Anmeldelsen

Chokolade: 4 kys
Skum: 5 kys
Bund: 3  kys

Samlet vurdering: 4 kys – blåbærflødebollen kommer dog op på en 5’er (på trods af at bunden gerne måtte have været sprød)!

Pris: 4 stk. 60 kr. (og de er store)

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Hindbærflødeboller, Hjemmelavede flødeboller, Moccaflødeboller, Mokkaflødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.