Lakridsflødebolle fra A XOCO

Dette bliver en hurtig anmeldelse, for jeg har ikke ret meget tid i dag, men kom forbi A XOCO inde på Gl. Kongevej i dag og måtte lige have deres lakridsflødebolle med hjem. Den har jeg nemlig aldrig smagt, og det var faktisk pga. den jeg sidst tog forbi A XOCO i Torvehallerne, hvor jeg så i stedet kom hjem med deres sjove “Classic with a twist”

Alle ved jo at flødeboller ikke kan holde sig i mere end en time 😉 så jeg er nødt til at spise den og anmelde den med det samme på trods af alt for lidt tid til at skrive en ordentlig smøre. Men det kan du nok leve med. Lur mig om ikke du kun er interesseret i hvordan den smager. Jeg skal derfor også spare dig for det helt elendige billede jeg lige hurtigt har taget med min mobiltelefon, og i stedet henvise til det fine billede på deres egen hjemmeside her.

Til sagen!
Det er en hvid flødebolle med noget rødt drys og … et drys groft salt?? Beskrivelsen fra deres hjemmeside lyder: “Bunden er en sprød anissmåkage. Skummet er pisket med rørsukker, lakrids og salmiakpulver. Flødebollen er først overtrukker med mørk 72% chokolade, derefter dyppet i hvid chokolade. På toppen et drys Læsø sydesalt og frysetørrede hindbær.”

Hold da op! Ligesom med “Classic with a twist” er det noget nær en smagseksplosion der opstår når man tager en bid af den. Der er SÅ mange indtryk at man ikke tager næste bid sådan lige med det samme. Det syrlige fra hindbærdrysset, det salte fra – ja, saltet, salmiaksmagen fra skummet og så den sarte søde smag af chokolade er en ret speciel blanding. Faktisk så specielt at jeg ikke kan finde ud af om jeg kan lide den eller ej. Men kedelig er den i hvert fald ikke. Bunden er en kiks/småkage – det ved jeg faktisk heller ikke hvad jeg synes om.

Alt i alt en flødebolle der efterlader mig mere forvirret end tilfredsstillet. Hvis jeg nogensinde køber den igen, bliver det for at tage røven på et par gæster – ikke for at få mig en god flødebolle. Nej, den er altså ikke lige min kop te, selv om den er ganske sjov og ikke smager dårligt.

Og se nu der, en lang smøre jeg fik skrevet alligevel. 😉

Anmeldelsen

Chokolade: 3 kys (jeg tror egentlig kvaliteten er til en 4-5 stykker, men jeg kan næsten ikke smage den pga. alle de andre smagsindtryk)
Skum: 3 kys (jeg synes smagen er for kraftig og konsistensen lidt for klæg)
Bund: 2  kys (nej, jeg synes faktisk ikke en småkage gør noget godt for helheden)

Samlet vurdering: 3 kys

Pris: 22 kr.

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med hvid chokolade, Lakridsflødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.