Økologisk juleflødebolle fra Summerbird

Forleden læste jeg på Summerbirds Facebook-side at man her i december kan få en økologisk juleflødebolle inde i Torvehallerne ved Nørreport. Det er jo en fantastisk nyhed. Både fordi jeg som flødebolleanmelder er nødt til at have den med på siden her (det er hårdt, men nogen må jo …), og fordi det er tæskehamrende vigtigt at nogen begynder at lave økologiske flødeboller! Ja, det er altså æggene i skummet jeg hentyder til her. Flødebolleproducenter bruger nemlig æggepulver lavet af æg fra burhøns. 🙁

Forskellige flødebolleproducenter undskylder sig med at kvaliteten af skummet simpelthen ikke bliver god nok når de bruger æggehvidepulver fra økoæg, og derfor kan de ikke bruge det. Og måske var der også noget med at der ikke blev produceret nok af det til at de kunne få leveret tilstrækkelige mængder (jeg kan desværre ikke lige finde det opslag hvor jeg læste om det). Hvorom alting er: Det har åbenbart lange udsigter at få økologiske flødeboller hele vejen rundt. Æv! Jeg kunne aldrig drømme om at købe buræg, og det piner mig at de er i de flødeboller jeg elsker. Faktisk har det lidt af skylden for at det er så længe siden du har set en anmeldelse her på siden. Men nu var der altså bid, om jeg så må sige. 🙂 Så jeg tog en tur i Torvehallerne i går.

Økologiske juleflødeboller fra Summerbird

Jeg burde jo egentlig have taget et billede fra deres produktion som man kan overvære derinde, men så åndsnærværende var jeg ikke i julemylderet, så du må nøjes med mit mobilskud af miniflødebollerne jeg kom hjem med. De fås også i almindelig størrelse.

Summerbirds egen beskrivelse af flødebollen lyder: “med bund af brunkage, herpå skum med ægte Polynesisk vanilje, druknet i mørk økologisk råchokolade, toppet med knuste brændte mandler.” Det første jeg bemærker når jeg bider i den, er at den ikke har et dobbelt lag chokolade som deres Grand Cru-flødebolle. Pyt med det. Om det er skummet der er for sødt, eller chokoladen der er for syrlig, kan jeg ikke finde ud af – måske er det de brændte mandler på toppen? – men der er noget her der ikke balancerer. Jeg er sgu ærlig talt ikke så begejstret som jeg troede jeg ville være. Deres andre flødeboller er jo gudelækre, men disse skuffer.

Brunkagen i bunden giver et fint julet touch. Ekspedienten fortalte mig at de i første omgang ikke overtrak den med chokolade (ligesom de heller ikke overtrækker deres marcipanbund som andre producenter), så der gik kagen lidt i opløsning i forbindelse med skummet, og det syntes hun var lækkert, men det har jeg ikke mulighed at prøve, for denne her er overtrukket, og kagen er helt sprød. Men helhedsindtrykket er lidt for sødt og lidt for syrligt på én gang. Noget der gør at det ikke er en flødebolle jeg har lyst til at købe igen.

Anmeldelsen

Chokolade: 4 kys
Skum: 4 kys (fortsæt I bare med økoæggene – det går jo fint)
Bund: 4  kys

Hvad kvaliteten af råvarerne angår, burde de nok have haft 5 for det hele, for jeg går ikke ud fra at de har brugt noget andet end de gør til deres andre produkter som jeg jo har givet 5, men når jeg ikke kan finde ud af hvad det er der ikke spiller, må de altså nøjes med 4.

Samlet vurdering: 3½ kys (det kan virke uretfærdigt når den nu fik 4 for det hele, men samlet set er det bare ikke en flødebolle jeg har lyst til købe igen – selv om der kvalitetsmæssigt ikke er noget at komme efter.)

Pris: 59 kr. for 6 miniflødeboller

Er du enig eller uenig? Skriv gerne en kommentar nedenunder. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Sæsonflødeboller, Økologiske flødeboller og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.