Juleflødebolle fra A XOCO

I går var jeg forbi Torvehallerne for at købe Summerbirds økologiske juleflødebolle, og A XOCO ligger som bekendt lige over for, så da jeg så at de også havde en juleflødebolle i montren, måtte jeg lige nappe sådan en med hjem. På trods af at jeg egentlig ikke er så begejstret for deres flødeboller, men de byder altid på lidt sjove og overraskende smagsoplevelser, og i anledning af den søde juletid, må de naturligvis med her på siden.

Juleflødebolle fra A XOCOBeskrivelsen på deres Facebook-side lyder: “Bund af verdens bedste marcipan lavet på Marconamandler og rørsukker, blødt skum med bl.a. kanel, kardemomme og appelsinskal og til sidst er juleflødebollen overtrukket med 72% mørk chokolade og drysset med hakkede mandler.” Det lyder jo unægteligt spændende, så jeg kaster mig ud i min hårde anmeldertjans med ildhu 😉

Min første tanke da jeg bider igennem den gode chokolade, er: “Se, det er fandme noget der smager af jul!” En duft af appelsin og kanel forplanter sig i mine næsebor. Der er ikke noget sjovt og sært over denne flødebolle – den er faktisk bare julelækker! Chokoladen er dejlig, skummet er måske i sig selv en smule syntetisk i smagen, men det klæder chokoladen rigtig godt, og konsistensen er som den skal være. Nu har jeg altid været svært glad for chokolade med orangesmag, og det gør jo ikke min begejstring mindre. Marcipanbunden er også god. Der er ikke rigtig noget at klage over her.

Jeg plejer at grine af folk der siger at “den er så god at man kun kan spise én”, for jeg kan sgu altid få mere ned af noget lækkert, men i det her tilfælde melder lysten til den næste flødebolle sig faktisk ikke lige med det samme (heldigvis, for jeg har ikke flere). Måske pga. det lidt søde/syrlige skum hvis insisterende smag sidder længe på tungen.

Jeg er overraskende begejstret! Måske er det bare mit øgede julehumør, men A XOCO får topkarakter denne gang.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum:  4 kys (ikke 5 fordi det uden chokoladen ville smage for syntetisk i sig selv)
Bund: 5 kys

Samlet vurdering: 5 kys

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Sæsonflødeboller og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.