Passionsflødeboller fra Økoladen

Jeg er flyttet igen. Denne gang til Korsør. Jeg bor lige ved siden af en butik der sælger mine yndlingsflødeboller. Du får mig ikke til at indrømme at det var medvirkende årsag til at jeg var begejstret for at få lige dén lejlighed. Åh, så skidt: Det gjorde absolut ingenting. 😉

Men en butik der trak mere her i byen, var Korsør Madmarked. Et fantastisk sted for os der helst køber økologisk. Det får man nemlig ikke udpræget meget af andre steder i byen, og det savner man som tidligere københavner!

Der er også det ved mine elskede Frellsen-flødeboller at de ikke bruger økoæg, og det gør at jeg sjældent har lyst til dem efterhånden. 🙁 Så jeg håber de en dag begynder på det, men indtil da, er det jo godt der findes økologiske alternativer, som f.eks. Summerbirds flødeboller (der jo også er helt fantastiske, og dem kan man heldigvis også få 5 minutter herfra – jo jo, jeg har valgt det rigtige sted at bo!).

Og her kommer så referencen til Korsør madmarked. Der var jeg nemlig i dag for at købe kage til mig og en gæst, og – oh glæde! – der var pludselig kommet flødeboller på disken. De var fra Økoladen, fik jeg at vide, og dem har jeg jo ikke anmeldt endnu, så – “pokkers” – jeg måtte have en!

Jeg valgte varianten med passion, og den skal jeg smage nu:

Det er en dejlig tung flødebolle. Det vidner nok om en god, tyk marcipanbund.

Chokoladen er dejlig mørk og fyldig. Ikke så sprød, men det gør ikke noget. Den har en kraftig og lækker smag og er ikke spor bitter.

Skummet er blødt og tæt – det har nærmest konsistens som en god, tyk flødeskum, og smagsmæssigt er der også noget flødeagtigt over det. Det smager lidt syrligt godt balanceret med det søde.

Marcipanbunden er god. I andre flødeboller er bunden helt overtrukket med chokolade, men det er den ikke her (ligesom den ikke er i Summerbirds). Jeg kan egentlig ikke sætte en finger på den, men jeg er heller ikke helt oppe at ringe over den. Måske kunne jeg have tænkt mig at den var lige en tand sødere? Eller smagte af mere? Det kan jeg ikke lige vurdere.

Flødebollen klæder min gode kop kaffe ganske fortrinligt. Det er en ret lækker bolle. Jeg er meget begejstret og glæder mig allerede til at smage de andre varianter. Der var jo heldigvis et par mere at glæde sig til.

Anmeldelsen

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 4  kys

Samlet vurdering: 5 kys

Dette indlæg blev udgivet i Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Passionsflødeboller, Økologiske flødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.