Flødeboller fra Simply Chocolate

Jeg har været en tur på Strøget i dag, og da jeg kom forbi Illum, tænkte jeg: Orv, jeg går da i Illum og Magasin og køber ALLE slags hjemmelavede flødeboller jeg kan finde, så jeg kan anmelde dem. Da jeg opdagede hvor mange det var, mistede jeg lysten og nøjedes med at købe to i en af Illums chokoladebutikker “Simply Chocolate“. Jeg har aldrig smagt noget af deres chokolade før, så jeg er meget spændt på hvordan kvaliteten er. Især den ene som er lidt anderledes. Den er nemlig med kanel og citron. Den anden er en almindelig flødebolle. Prisen var 17 kr. for en, 30 kr. for 2 og 59 kr. for 4 i en æske.

Flødebollerne fra Simply Chocolate i pose

Nu har jeg sat mig på min altan – det er nemlig underligt nok sommervejr i dag – og så kan du følge med mens jeg smager.

Jeg starter med den lyse. Skallen er ret tynd og chokoladen meget sød. Skummet er til gengæld ret tykt, og smager af kanel. Citronen kan jeg ikke smage.

Før jeg når ned til bunden af den lyse, vil jeg liiiiiige smage den anden – den mørke, almindelige flødebolle. Den imponerer ikke. Det er samme tykke og ganske lækre skum (bare uden kanelsmag), men chokoladen er ikke hvad jeg vil betegne som god chokolade. Smager fint, men jeg tænker ikke “uhmmmmm”, og eftersmagen er for sød. Det er ikke fordi jeg har vildt meget forstand på chokolade, men jeg gætter på at kakaoprocenten ikke er ret høj.

Flødebollerne fra Simply Chocolate indeni

Hov, da jeg når ned til bunden af den mørke, får jeg en overraskelse. Den er af marcipan – det havde de ikke pralet med i butikken. Det højner smagsoplevelsen en smule. Jeg er nu spændt på hvad der møder mig i den lyse flødebolle som jeg endnu ikke er nået til bunden af. Sørme – den er også af marcipan. Det virker lidt spøjst til en lys flødebolle, men tager alligevel toppen af det alt for søde ved resten af bollen.

Anmeldelsen

Den lyse med kanel og citron:

Chokolade: 1 kys
Skum: 4 kys
Bund:  4 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Den mørke:

Chokolade: 2 kys
Skum: 4 kys
Bund: 4 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Det er ikke flødeboller jeg ligefrem vil afholde mig fra at spise hvis nogen serverer dem for mig, men jeg vil sandsynligvis ikke selv købe dem igen.

Er du enig eller uenig i min anmeldelse? Kommenter gerne her under. :-)

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med lys chokolade, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.