Lagkagehusets flødeboller

Da jeg i går bekendtgjorde at jeg var sprunget ud som flødebolleanmelder, var der en af mine Facebook-venners venner der kommenterede “lagkagehusets ÅRH!!!”. Så i dag da jeg cyklede hjem fra et kursus i lønbogføring og kom lige forbi Lagkagehuset på Nørrebrogade, bremsede jeg hårdt op og kastede mig frådende ind i butikken efter en flødebolle til anmeldelse.

En smule ærgerlig blev jeg da jeg opdagede at de kun havde flødeboller med kokos. Som du måske har læst, kan jeg bedst lide dem uden. Men på min spørgsmål om om de havde nogle uden, lød svaret fra den søde ekspedient: “Jeg har i hvert fald aldrig mødt en flødebolle i lagkagehuset der var uden kokos”. Okay så. Jeg købte den naturligvis alligevel i sagens tjeneste! Jeg kan jo godt lide dem med kokos – jeg foretrækker dem bare uden.

Prisen var 17 kroner, og jeg fik valget mellem papirspose og æske. Jeg valgte æsken for at mindske risikoen for at få den mast under cykelturen hjem.

Æsken fra Lagkagehuset

En kæmpestor flødebolle mødte mig da jeg åbnede æsken. Den lignede mest af alt en stor romkugle og føltes ret blød pga. al den kokos.

Flødebollen fra Lagkagehuset

Tid til at tage den første bid.

Lagkagehusets flødebolle med bid

Anmeldelsen

Man kan nærmest ikke smage chokoladen for kokos, og det gør også at den første bid er ret sød. Skallen er heller ikke sprød – af samme grund. Skummet er til gengæld ret lækkert og har den helt rette konsistens og sødme (ikke for sødt og dermed en fin kontrast til det søde overtræk). Bunden er tynd og ligesom skallen temmelig blød, og det er ærgerligt. Alt i alt dog en ganske udmærket flødebolle. Det gode skum trækker meget op.

Chokolade: 1 kys
Skum: 5 kys
Bund: 2 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Lagkagehusets flødebolle er spist

Er du enig eller uenig i min anmeldelse? Kommenter gerne her under. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Kokosboller. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Lagkagehusets flødeboller

  1. Anette Sand skriver:

    Hmm…. overvejer, om vi mske skulle servere flødeboller i stedet for kage på vores kurser i Regnskabsskolen? Man bliver jo helt inspireret 🙂

  2. Juhulie skriver:

    Jeg har været på tøseweekend og er stadig ret mør. Men fredag aften serverede formanden for årets tur flødeboller fra Lagkagehuset – i Haderslev. Og DE har dem uden kokos. Og jeg er enig i din betragtning omkring chokoladen/kokos. Jeg håber du en dag får mulighed for at smage den uden kokos, for med så tyndt et lag chokolade, drukner den lækre smag i kokos. På “uden”-udgaven til gengæld, er den FULD af smag og derfor er det godt, den ikke er tykkere, det ville simpelthen blive for meget. Skummet er himmelsk!!! og udformningen på bollen er er smuk og indbydende. En tykkere bund og flere boller uden kokos – det stemmer jeg også for!

  3. Anja Lysholm skriver:

    Uh, det var jo vigtig info, Juhulie 😉 Nu må jeg tjekke de øvrige Lagkagehuse når jeg kommer forbi dem. 😛

  4. Henrik skriver:

    Jeg har prøvet lagkagehusets flødebolle og her er chokolade skallen sprød og hård, skum er tyk og cremet – bunden var ikke så god

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.