Spangsbergs flødeboller med romsmag

Fandens også, nu lod jeg mig alligevel friste! Siden jeg startede bloggen her, har jeg tænkt hver gang jeg gik forbi dem nede i SuperBest, at der jo også burde være en anmeldelse af Spangsbergs flødeboller, men jeg har smagt dem før, og jeg kunne ikke lide dem. Så selv om de siden jeg smagte dem, er kommet i alskens andre smagsvarianter end standardbollen, har jeg undgået dem. Og så i dag var der så en ny på hylden: med romsmag. Suk. Det var åbenbart det der sku’ til.

Flødeboller fra Spangsberg ChokoladeDet er jo ikke helt retfærdigt over for Spangsberg Chokolade at jeg allerede på forhånd dømmer dem ude. Jeg forventer ærlig talt ikke at de smager ret godt. På den anden side kan det give dem den fordel at jeg kun kan blive positivt overrasket. Jeg skal måske fortælle at det jeg havde imod dem da jeg smagte dem sidst, var at de lignede de lækreste håndlavede flødeboller, men smagte af fabrik. Chokoladen smagte ikke af ægte chokolade, og skummet smagte kunstigt og syrligt.

Nå, men nu har den ikke kvalitetsbevidste del af min lækkersult åbenbart vundet over min fornuft da jeg handlede i SuperBest, så de får en anmeldelse. Med 5 rigtig pæne flødeboller i en æske på mit bord og kaffen klar håber jeg ved gud at jeg har taget fejl og udbryder et MUMS om lidt når jeg tager en bid. Undskyld, Spangsberg, at jeg er negativt indstillet på forhånd, men alene det at der står kakao og vegetabilsk fedt (uægte chokolade) i ingredienslisten, gør mig ikke optimistisk stemt.

Jeg åbner æsken bliver mødt af cirka samme duft som når man åbner en æske Snøfler. Flotte ser de ud, flødebollerne, mørke og med noget krokant eller nødder drysset ud over.

Desværre får en bid mig ikke til at ændre mening. Også denne gang oplever jeg at chokoladen ikke er rigtig chokolade (den smager stort set som chokoladen på almindelige Samba-flødeboller), skummet er for syrligt – “rom”smagen hjælper ikke på det. Jeg spiser naturligvis hele flødebollen for at få bunden med, og den er da okay – igen ikke meget anderledes end Sambas, selv om jeg ærlig talt husker dem en anelse sprødere.

Nej, Spangsberg, jeg kan sgu ikke lide jeres flødeboller. Hvis de så bare ikke snød med deres lækre udseende der minder om de håndlavede, så havde jeg måske ikke været så skuffet, for så sent som i går spiste jeg en Samba-bolle og tænkte “de smager sgu egentlig meget fint selv om det ikke er som at købe en i en chokoladeforretning”, men jeres snyder med udseendet og skuffer derfor fælt.

Anmeldelsen

Chokolade: 2 kys
Skum: 2 kys
Bund: 3 kys

Det kan lyde som en unfair anmeldelse når jeg var negativt stemt på forhånd, men jeg vil sige til mit forsvar at det var jeg jo bestemt ikke første gang jeg smagte dem, og der havde jeg samme oplevelse.

Jeg kan se på Spangsberg Chokolades Facebook-side at mange er vilde med deres flødeboller, så læg gerne din egen anmeldelse i kommentarfeltet her under, så ikke min måske uretfærdige anmeldelse skal stå alene. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Fabriksflødeboller, Flødeboller med mørk chokolade, Flødeboller med nødder. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Spangsbergs flødeboller med romsmag

 1. Niki skriver:

  De smager fælt. Selv de billigste flødeboller smager bedre end disse. Jeg blev også groft skuffet. De smagte som om nogen havde putter parfume i fløden… Ulækkert.

 2. Vibeke skriver:

  Helt enig! Har dog kun smagt ‘klassik’-udgaven. Tænkt at man kaster så mange penge efter indtil flere tv-spots i bedste sendetid og tilmed pakker produktet fint ind, for så at putte et kedeligt og dårligt produkt indeni.

  Må indrømme at mine forventninger var høje til Spangsbergs flødeboller. Og selvom jeg faktisk er typen, der både elsker Samba og summerbird, så er Spangsberg virkelig dårlige! Chokolade virker plastik-agtig og smelter hurtigere end en kærgården, og skummet smager, helt enig med dig, syrligt og syntetisk.

  Æv:(

  Føler mig dig, da du var nødt til at smage dem med rom;)

 3. Lars Nielsen skriver:

  Blev meget skuffet for indpakningen og produktet ser indbydende ud men det var så også det positive ved det, smagen er kunstig og kemisk, for tyndt lag af et eller andet der skulle forestille at være chokolade… mage til elendigt produkt skal man lede længe efter.

 4. Anna skriver:

  Enig! Jeg har lige købt en bakke i Netto og blev ærligt talt så skuffet at jeg måtte google mig frem til en omtale/anmeldelse/hvad som helst af dem for at få luft for min frustration. Jeg købte dem med café latte-smag, men kan overhovedet ikke smage noget der ligner kaffe! I stedet har de en mærkelig bismag, der minder mere om syntetisk jordbær end om noget som helst andet. De snyder godt nok én med den indpakning – det grænser næsten til falsk markedsføring, men jeg burde nok have set den komme med den ingrediensliste. Og som om det ikke var slemt nok, bruger de palmeolie! Thumbs way down!

 5. Gitte B. skriver:

  Prøvede, efter negativ samgsoplevelse, at google ingrediensliste på Spangsberg Flødeboller (fik den serveret på job) og fandt denne side i stedet
  Helt enig. Sidder lige nu med den kunstige smag af den orange udgave af flødeboller og får ubehageligt opstød. Tyskerne er mere ærlige, når de kalder deres overtræk for fedtglasur, for disse flødeboller er netop overtrukket med noget der kan sammenlignes med det i smag. Chokolade er det i hvert fald ikke. Det er 4 gang jeg får disse flødeboller og i forskellige udgaver. Alle har været en dyb skuffelse – ikke mindst ud fra “indpakningen” der signalere kvalitet. – Og ja, den oprindelige billige flødebolle har en mere simpel og bedre smag i skummet.

 6. Tove Lise Bæk skriver:

  Vi elsker flødebollerne med romsmag Æv . Vi har sådan ledt efter flødebollerne med . Men vi kan ikke finde dem nogen steder mere . Laves de ikke mere ?

 7. Tove Lise Bæk skriver:

  Vi vil så gerne købe flødeboller med romsmag , men kan ikke finde dem nogen steder her på Falster Kan de ikke købes nogen steder ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.