Irmas flødeboller (Samba)

Jeg var i Irma City på Nørrebrogade i dag og fik lyst til at prøve Irmas egne flødeboller. Irma sælger også flødeboller fra Sv. Michelsen Chokolade, men det er altså ikke dem jeg har fat i her. Det er deres fabriksproducerede flødeboller.

Irmas flødeboller

Jeg købte også andre ting og fik ikke min bon med, så jeg husker ikke den nøjagtige pris, men jeg mener at det var omkring 17 kr. for en pakke med 6 stk.

Anmeldelsen

Bollen har god tyngde – den føles ikke som det rene luft som andre (billige) fabriksflødeboller gør. Skallen har en god chokoladesmag. Den er ikke tyk, men virker alligevel forholdsvis solid. Skummet er rigtig rart og ikke for sødt. Bunden er som bunde skal være på sådan en.

Det er måske ikke helt fair at anmelde fabriksflødeboller på lige fod med de håndlavede, men sådan er vilkårene her på bloggen. Og denne flødebolle klarer sig såmænd ganske fint i konkurrence med mange af de håndlavede.

Chokolade: 3 kys
Skum: 3 kys
Bund: 3 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Her til sidst tænkte jeg så at de faktisk smager mistænkeligt meget af Samba-flødeboller som jeg husker dem, så jeg kiggede på pakken, og minsandten om ikke de også er produceret på Elvirasminde som laver Samba. 😉

Dette indlæg blev udgivet i Fabriksflødeboller, Flødeboller med mørk chokolade og tagget . Bogmærk permalinket.

11 Responses to Irmas flødeboller (Samba)

 1. Glimrende, at du anmelder de fabrikslavede flødeboller også. Så kan vi også få lidt vejledning til, hvad man bør købe, når den står på børnefødselsdag eller lign. arrangementer, hvor mængden af flødeboller måske er lidt for stort til at købe de håndlavede.
  Så er det bare spændende at se, om de alle stammer fra samme fabrik og blot har fået forskellig indpakning fra butik til butik..
  (Omend jeg synes at huske at have købt nogle ikke-Sambaer i både Netto og Aldi – og sidstnævnte var vist nok noget fælt stads, som faktisk blev for gammelt, hvilket ellers aldrig sker for søde sager i min nærhed).

 2. hmmm.. synes der er mange der ender på 3 … men enig med Frank, godt at du også anmelder dem som os dødelige har råd til *lol*

 3. Anja Lysholm skriver:

  Ja, der er mange 3’ere – håber snart jeg løber ind i nogle 4’ere og 5’ere. 😛 Kender I et sted der laver gode hjemmelavede flødeboller?

 4. Jeg kender egentlig kun selv til Frellsens hjemmelavede, som du allerede har anmeldt.
  Ellers har mit flødebolleforbrug mest været industriprodukterne.

 5. Emil Blücher skriver:

  Spørger du mig, er der stor forskel på hvilken flødebolle som er egnet til en given lejlighed, og dermed hvad flødebollen skal smage af. Jeg vil nok foretrække en halv-tryk chokolade gerne med massere af kakao, og en diskret skum hvis jeg skulle spise flødebollen alene – skulle den spises sammen med eksempelvis is, ville det være en helt anden snak.
  Nu er der godt nok et stykke vej fra Hovedstaden til Svaneke, men rygterne siger, at de skulle lave nogle af landets bedste flødeboller – så måske det var værd at overveje, hvis du skulle komme forbi solskinsøen.

 6. Johnny Kjeldsen skriver:

  Hej. Du burde prøve Peter Beier’s flødeboller, de er rigtig gode, har dog været bedre og større, men bestemt en oplevelse, selvom 30 kr stk. er temmelig pebret!

 7. Anja Lysholm skriver:

  Dem har jeg skam smagt, Johnny – du kan læse min anmeldelse her: http://xn--fldebollen-1cb.dk/floderuller-fra-peter-beier/ 🙂

 8. Bente Lund skriver:

  Jeg køber kun Irmas flødeboller fra Elvirasminde, netop fordi at æggehviderne er fra fritgående høns!
  Samtidig er de heller ikke tilsat mælk, som er helt unødvendig.

  • Anja Lysholm skriver:

   Jeg vidste ikke at dem fra Elvirasminde var med æggehvider fra fritgående høns. Det er da vist noget nyt? Jeg troede bare det var Samba-flødeboller de puttede i Irmas pakker. 🙂 Men dejligt at høre.

 9. Helle skriver:

  De flødeboller man køber i Irma er lavet af Sv.Michelsen, så derfor vil jeg anbefale jer at gå forbi en af deres butikker og smage på det udvalg de har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.