Flødeboller fra Liflis i Valby

Jeg har været til gløgg og æbleskiver hos min bror i Valby i dag. På vej derhen kom jeg tilfældigvis forbi Liflis, en slikbutik på Valbylanggade hvis hjemmelavede flødeboller Connie Mårtensen har anbefalet mig at smage.

Det var ikke alle smagsvarianter de havde hjemme, der manglede kokos og marcipan, men jeg fik en almindelig, en med mokka og en med jordbær. Min bror kunne fortælle mig at dem de har med marcipan, ikke har marcipanbund som man skulle tro, men derimod har en stang marcipan midt i skummet. Det ville jeg gerne have smagt, men der var altså udsolgt. Nå, men 3 flødeboller er vist også rigeligt …

Flødebollerne fra Liflis ovenfra

De er meget store og ser utraditionelle ud med “snoet” skum/chokolade. Jeg forventer faktisk ikke at de smager godt. Hvorfor ved jeg ikke – de ligner bare ikke nogle der har god chokolade, og havde jeg ikke fået dem anbefalet, ville jeg sikkert ikke have købt dem (andet end for at anmelde dem her, selvfølgelig). Men nu får de altså en chance. 🙂

Flødebollerne fra Liflis fra siden

Jeg starter med at tage en bid af den almindelige. Den smager ganske godt. Som forventet smager den ikke af en “rigtig” hjemmelavet flødebolle, men mere hen ad en fabriksflødebolle (a la Samba), men alligevel bedre. Den har en rigtig god balance – ikke for sød. Chokoladen er okay. Jeg kan faktisk ikke bedømme om det er “ægte” chokolade, men den smager meget godt. Det snoede gør at skallen virker tykkere end den er – man får mere chokoladesmag, og det er godt. Skummet er meget luftigt – det er ikke sådan tykt og blødt som i andre hjemmelavede flødeboller. Bunden er en vaffelbund som er rigtig fin og sprød. Alt i alt meget bedre end forventet. Jeg ville ikke være ked af at få sådan en serveret igen, men ville omvendt heller ikke køre langt efter den.

Jordbærvarianten er den næste. Flot lyserødt skum der giver en lille syrlig-sød eksplosion på tungen når man bider i det, men det overordnede smagsindtryk er lidt for sødt, synes jeg. Mokkavarianten har en markant kaffesmag – man er i hvert fald ikke i tvivl om at det er en mokkabolle man har fat i her.

Flødebollerne fra Liflis indeni

De får alle tre samme bedømmelse:

Chokolade: 3 kys
Skum: 3 kys
Bund: 4 kys

Samlet vurdering: 3 kys

Pris: 1 for 14 kr., 3 for 36 kr.

Dette indlæg blev udgivet i Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Jordbærflødeboller, Moccaflødeboller, Mokkaflødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.