Besøg på Magillum Chocolate Factory

Man kan opnå mange goder ved at blogge. En jeg har opnået med denne blog, er at være så heldig at få en invitation til at besøge Magillum Chocolate Factory. Det er dem der laver Simply Chocolate og Magasin Chokolade. De havde set min hjemmeside og syntes jeg skulle komme forbi og se hvordan de laver Simply Chocolates flødeboller. Mums, hvilken flødebolleentusiast kan sige nej til det? Jeg kunne i hvert fald ikke.

Så i tirsdags drog jeg mod Hvidovre hvor fabrikken ligger. “Fabrik” lyder så industrielt, men det hedder det altså selv om de laver alt i hånden. Først fik jeg en snak med Martin Holmboe som er salgs- og marketingdirektør, og han fortalte mig lidt om fabrikkens historie og om Simply Chocolate. Bl.a. fortalte han at de så vidt muligt propper sunde ting i deres varer, havregryn, rosiner, spelt og den slags, og også bruger en hel del økologiske ingredienser – dog ikke 100 %. Vi morede os lidt over at de ikke kan prale af at bruge fairtrade, som jo ellers er et fint stempel at kunne bruge markedsføringsmæssigt, da de bruger sukker fra Lolland fordi det er bedre for miljøet at fragte det derfra end at hente i en anden verdensdel.

Lidt efter fik jeg fornøjelsen af at hilse på firmaets direktør og chocolatier, Morten Willadsen. Han kunne så fortælle om selve chokoladen og hvordan han fik nye ideer og eksperimenterede med nye smagsvarianter. Det var superspændende, og han er tydeligvis en mand der er meget passioneret omkring sit fag.

Efter snakken blev jeg iført kittel og hat og kom med ud i produktionen så jeg kunne se hvordan de fremstiller flødebollerne hver tirsdag.

Flødebolleproduktionen

Produktionslokalet hos Magillum Chocolate Factory

Her fik jeg lov at sprøjte et par stykker selv, og det var ikke heeeelt nemt.

Anja sprøjter flødeboller hos Simply Chocolate

Bemærk det lykkelige ansigtsudtryk 😉 Foto: Morten Willadsen

De blev pilskæve og lignede mere nissehuer end flødeboller. Men i denne tid er det jo også meget passende.

Mine skæve, selvsprøjtede flødeboller med hindbærskum fra Simply Chocolate

Kønne er de ikke. Dem du får i butikkerne, ser altså væsentligt lækrere ud!

En stak flødeboller står til tørre

Flødebollerne bliver sat til tørre inden de bliver hældt over med chokolade

Chokoladebånd

Her ruller flødebollerne igennem og bliver overtrukket med chokolade

Det bedste ved det hele var at jeg fik mine skæve flødeboller med hjem (anmeldelsen af dem kan du læse her: Flødeboller med hindbærskum fra Simply Chokolate, for selv om de var skæve, smagte de jo af dem du kan købe i forretningen).

Nu ved jeg jo godt at når man inviterer en blogger ind på sin fabrik og giver hende en underholdende time af sin tid og en god bunke lækre smagsprøver med hjem, så er det ikke helt uden bagtanker. Og jeg indrømmer: De fik mig. De har fået en trofast fan og kunde her, og jeg vil få meget svært ved ikke at skrive særdeles pæne ting om dem fremover. Det er fandme lækre ting de laver. Men jeg lover dig, kære læser, at jeg nok skal være objektiv i min anmeldelser som altid, også af deres flødeboller. 🙂

Nåh ja, samlet vurdering af mit besøg? Topkarakter: 5 kys.

Dette indlæg blev udgivet i Øvrige indlæg om flødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.