Flødeboller fra Social Foodies – byens bedste?

Jeg har haft en ambition om at prøve flødebollerne fra Social Foodies siden jeg gik forbi deres butik på Nørrebrogade for et halvt års tid siden. Men da jeg så at de af Yelp-brugerne blev kåret som byens bedste flødeboller, blev det jo en nødvendighed at få dem med på bloggen her.

Chancen for at smage dem fik jeg tilfældigvis da min mor inviterede mig på en ny cafe i Stenløse hvor jeg er født og vokset op. Kleines Cafe er et virkelig hyggeligt sted jeg varmt kan anbefale at besøge hvis du bor på de kanter. Her i København hvor jeg bor i skrivende stund, er der et væld af den slags, og det er dejligt at se at der er plads til sådan en i Stenløse.

Nå, men der sælger de altså Social Foodies’ flødeboller, så sådan nogle måtte vi have med hjem efter vores besøg.

Flødeboller fra Social Foodies

Det blev til en alm. vanilleflødebolle med mørk chokolade, en hvid med lakridsskum, en mørk med lakridsskum og en mørk med blåbærskum. Og så var jeg ellers spændt på om de virkelig fortjente titlen som byens bedste flødeboller.

Byens bedste?

Om man synes noget er byens bedste, afhænger jo af hvad man har at sammenligne med, og jeg har rigtig mange flødeboller at sammenligne med her på bloggen.

Min dom er derfor at det er de altså ikke. De er ikke engang i top 3. De er ikke dårlige – det er ikke dét. De er bare heller ikke vanvittigt gode.

Den første jeg smagte, var blåbærbollen. Den glædede jeg mig til, for jeg har tidligere fået en blåbærbolle hos Frederiksberg Chokolade som var tæskelækker. Det var denne her ikke. Den var okay, men med mine efterhånden kritiske og måske pga. mængden af flødeboller jeg har smagt, uretfærdige smagsløg tænkte jeg at chokoladen var lige til den bitre side og skummet en smule for syrligt. Der var noget drys ovenpå som smagte lidt brændt, og det hjalp jo heller ikke på smagsoplevelsen.

Chokoladen var for så vidt god. Der var bare ikke balance mellem den og det syrlige skum. Skummet havde i øvrigt en fin naturlig smag af blåbær. Marcipanbunden var helt perfekt – rigtig lækker – og omkring den var en tyk “fod” af chokolade.

Den mørke flødebolle med lakrids smagte jeg ikke selv, men min mor syntes lakridssmagen var for stærk.

Den almindelige flødebolles skum smagte for syntetisk, og chokoladen havde en for bitter eftersmag. Igen kan det godt være det bare var balancen der ikke var i orden.

Men hurra: Den hvide flødebolle med lakridsskum var lige i øjet!

Til sidst skal Social Foodies i øvrigt have stor ros for at flødebollerne er økologiske!

Anmeldelsen

Den hvide med lakrids får sin egen vurdering:

Chokolade: 5 kys
Skum: 5 kys
Bund: 5  kys

De øvrige får denne:

Chokolade: 4 kys
Skum: 3 kys
Bund: 5  kys

Samlet vurdering: 4 kys med pil nedad.

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med marcipanbund, Flødeboller med mørk chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Lakridsflødeboller, Økologiske flødeboller. Bogmærk permalinket.

One Response to Flødeboller fra Social Foodies – byens bedste?

 1. Bo skriver:

  Hej
  Der er ingen i Danmark der laver så gode flødeboller som chokolade-fabrikken i Skanderborg.
  Det er rene topkarakterer hele vejen igennem.
  Mørkt Valrhona chokolade
  Skum efter en gammel opskrift, der hånd laves.
  Bund af enten sublim lækkert marcipan (egen opskrift) eller mørkt chokolade.
  Jeg ved ikke om de eksporteres helt til København, men ellers er flødebollerne en køretur til Skanderborg værd……
  .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.