Flødeboller fra Chokoladeparadis (klassisk, mango, hindbær og lakrids)

I går nød jeg en pragtfuld feriedag med forårssol. Jeg besluttede mig for at sætte mig på en bænk i Botanisk Have med en kop kaffe og en notesbog, og så fik jeg lyst til at tage flødeboller med. Jeg kunne huske at jeg engang var gået forbi en ny chokoladebutik med håndlavede flødeboller i centrum af København, men jeg kunne ikke huske hvor. Jeg har tidligere søgt efter den uden held, men denne gang var Google mig nådig, og jeg fandt frem til Chokoladeparadis.

De havde “desværre” for stort et udvalg til at jeg ville købe dem alle denne gang (men så har jeg jo en undskyldning for at komme igen efter flere), men der var tilbud på fire for 70 kr., så det nappede jeg. Det blev en klassisk, en mørk med hindbærskum, en mørk med mangoskum og en hvid med lakrids- og hindbærskum. De havde alle klassisk vaffelbund.

Den klassiske og den hvide nød jeg så til kaffen inde i Botanisk have.

Jeg kunne godt have ønsket mig en mere markant chokoladesmag (den mørke). Chokoladen er meget tyk, og det er dejligt, men det er ikke sådan en chokolade jeg tænker “virkelig god chokolade” om. Heller ikke på nogen måde dårlig chokolade. Den smager bare ikke af så meget. Og nogle vil sikkert synes at det er lige sådan det skal være til flødeboller.

Skummet i den klassiske flødebolle er meget klassisk. Som chokoladen “ikke noget særligt” – men det betyder altså heller ikke noget særlig dårligt. Faktisk er den klassiske flødebolle bare meget klassisk. Den gør ikke noget væsen af sig, om jeg så må sige, men den er ganske udmærket. Bare hverken en jeg vil gå efter, eller en jeg vil gå udenom.

Lakridsflødebollen er jeg til gengæld meget begejstret for. Blandingen af lakrids og hindbær er lækker, og lakridsen har lige den smag jeg godt kan lide (hvor sådan nogle som Frellsens lakridsflødeboller – og Frellsen laver ellers flødebollen over dem alle – er virkelig ringe). Dette er bestemt en flødebolle jeg gerne køber igen.

Mangoflødebollen nød jeg senere hjemme i sofaen. Den er klart min favorit. Drysset på toppen er overraskende syrligt, men på en god måde. Skummet er lækkert og har den helt rigtige balance af sødt og syrligt.

Den sidste er hindbærflødebollen, og den gemte jeg til i dag. 3 flødeboller på én dag var alligevel nok. 😉

Hindbærflødebolle fra Chokoladeparadis

Hindbærflødebolle fra Chokoladeparadis

Hindbærskummet klæder chokoladen virkelig godt. Den fremhæver faktisk den chokoladesmag jeg savnede i den klassiske (jeg går ikke ud fra at der er brugt en anden chokolade?)

Anmeldelsen

Alle fire flødeboller er rigtig gode. De ryger ikke helt op på “jeg vil besøge butikken igen KUN for dem”-karakter, men med kendskab til så mange flødeboller som jeg har nu, skal der efterhånden også noget helt ekstra særligt til.

Chokolade: 4 kys
Skum: 4/5 kys (det ekstra kys er til lakrids- og mango-bollerne)
Bund: 4  kys

Samlet vurdering: 4 kys.

Jeg så at Chokoladeparadis havde nogle trøffelkugler jeg godt kunne finde på at vende tilbage efter, og den dag kunne der sagtens ryge et par flødeboller i andre smagsvarianter med hjem i posen.

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med hvid chokolade, Flødeboller med mørk chokolade, Hindbærflødeboller, Hjemmelavede flødeboller, Lakridsflødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.