Nytårsflødebolle fra Chokoladekurven (via eGastro)

Jeg har i flere år kigget længselsfuldt på eGastros gavepakke med 12 flødeboller fra Chokoladekurven, men jeg har altså endnu ikke købt den, for … jeg vil jo anmelde dem alle sammen og derfor ikke dele med nogen. Det har jeg ikke kunnet overskue endnu. 😂

Lige i øjeblikket vil jeg faktisk gerne undgå sukker (skrev hun og havde lige anmeldt to flødeboller forleden …), så selv om jeg lagde en nytårsbestilling hos eGastro forleden, blev det altså ikke nu jeg kastede mig ud i de 12 varianter.

Men én ville jeg smage i år, så jeg kunne sige at Chokoladekurven er repræsenteret her på bloggen, for jeg har hørt så meget godt om dem. Og det blev så deres Nytårsflødebolle 2021 med Dulcey chokolade.

Jeg har tilladt mig at låne billedet af den smukke bolle fra eGastros hjemmeside.

Jeg nød bollen i stedet for kransekage på denne traditionsrige aften. Den består af kransekagebund, vaniljeskum med kerne af karamel, overtrukket med dulcey-chokolade med lakridsstykker og pyntet med kandiserede violer og guldstøv. Hva’be’har’! Mine forventninger er ærlig talt tårnhøje!

Chokoladen er meget, meget sød, men det er jo også en lys chokolade. Lakridsknaset på toppen (og i chokoladen i det hele taget) er dejlig ikke-hårdt, ikke dominerende og giver en god balance til den søde chokolade. Skummet har en god konsistens, men er også meget, meget sødt – måske især pga. karamelkernen. På det her tidspunkt i smagningen bliver jeg simpelthen nødt til at hente mig en kop kaffe – ellers bliver det en alt for sød omgang!

Kransekagebunden fungerer rigtig godt og er ikke for sød.

Anmeldelsen

Altså – kvalitetsmæssigt er der ikke noget at komme efter, og jeg har stadig lyst til at smage deres øvrige flødeboller, men som du kan se, er denne bolle bare for sød til min smag, og det er jo min smag jeg anmelder efter, så:

Chokolade: 3 kys
Skum: 3 kys
Bund: 5  kys

Samlet vurdering: 3 kys – absolut ikke pga. kvaliteten, men pga. sødme. Bare rolig – vi smages ved igen, Chokoladekurven! Jeg fornemmer at I ved hvordan man laver gode flødeboller.

P.S. Nu anmelder jeg jo kun flødeboller her på bloggen, men lad mig da lige nævne at trøffelkuglerne jeg bestilte i samme omgang, var fantastisk lækre!

Dette indlæg blev udgivet i Anderledes smagsvarianter, Flødeboller med lys chokolade, Hjemmelavede flødeboller, Sæsonflødeboller. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.